2
GMAX AGENCY

Lierse wint, maar moet toch een opvallende trainerswissel inzetten: van jongste T1 naar parttime T1

In 1B won Lierse deze namiddag met 2-0 van Westerlo, maar hét nieuws was dat het de laatste wedstijd was van de amper 25-jarige Will Still als T1. Niet dat men bij op het Lisp ontevreden was over de jongste hoofdtrainer ooit in het Belgische profvoetbal – hij pakte 22 op 27 - maar reglementair kón Still gewoon niet langer aanblijven. 

Still heeft niet het vereiste Uefa A diploma en mocht conform het bondsreglement maximum zestig dagen depanneren. Die termijn zit er nu bijna op. Lierse tovert een interne oplossing uit de hoge hoed. Assistent-coach David Colpaert neemt met onmiddellijke ingang over. Opmerkelijk, want Colpaert is ook nog wijkagent in Roeselare en zo wordt hij dus de eerste parttime trainer in de profliga. 

Still, van zijn kant, wordt opnieuw T2/videoanalist. Al is het de vraag of er achter de schermen veel zal veranderen. De licentiecommissie kondigde alvast aan dat men de zaak nauwlettend in het oog zal houden. Indien men Lierse kan betrappen op bedrog komt de proflicentie in gevaar.

2
TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Emiel de herdt

    men moet dus een diploma hebben om een goede trainer te zijn men moet is navraag doen bij al buitenlandse voetballers waar zij leren voetballen hebben

  • Olivier Stubbe

    Het typeert hoe alles in elkaar politiek geknutseld wordt.. een verademing wordt teruggefloten .. zielig en zelfs niet wettelijk...

Lees meer