9
Photo News

Lokerse fans uiten onvrede en gooien projectielen op het veld, Overmeire: “Machtsvertoon politie is ongehoord”

Lokeren verweerde zich kranig tegen Beerschot - dat uiteindelijk de periodetitel pakte -, maar na de dubbele uitsluiting én dubbele achterstand was het voor de Waaslandse fans even te veel. De politie greep in, niet naar de zin van aanvoerder Killian Overmeire: “Dat is lachen met de miserie van de mensen.”

Een halfuur voor tijd werd Beerschot-doelman Mike Vanhamel bekogeld met projectielen en kreeg zelfs een paraplu naar zich toegeworpen. Scheidsrechter Smet legde de wedstrijd even stil, terwijl aanvoerder Killian Overmeire de gemoederen trachtte de bedaren. Zonder succes, want even later ontspoorde het helemaal. De politie kwam voor de spionkop staan, maar ook toen bleef er vanalles vanuit de tribunes naar beneden komen. Smet had genoeg gezien en riep de spelers naar binnen.

“Waarom is er zo’n machtsvertoon van de politie?”, zei Overmeire tijdens de onderbreking aan de microfoon van Proximus Sports. “Dat is ongehoord. De supporters zitten al zo diep, dit is gewoon lachen met de mensen. Ze dagen de supporters uit. Dat is toch niet nodig? Ze lachen nog een beetje met onze miserie, of wat? Mijn respect voor de supporters dat ze het kot niet afbreken.” Overmeire begrijpt dus de frustraties bij de aanhang. De radeloosheid bij de supporters. Hij voelt die zelf namelijk ook. “Ik ben op. Je kan je niet voorstellen in welke emotionele rollercoaster wij de laatste weken zitten. Niet enkel de spelers, ook de technische staf, de medewerkers, de supporters. Dat is zó uitputtend. Om jezelf te blijven opladen in al die onzekerheid. Dat is gewoon op. Op.”

9
Photo News

Staande ovatie

Killian Overmeire kreeg in de zevende minuut een staande ovatie van heel Daknam. Z’n ogen fonkelden. “Dat was heel mooi”, klonk de Lokerse aanvoerder bijzonder emtioneel. “Eerst dacht ik dat het de vierde minuut was, maar toen ik zag dat het de zevende minuut was, kon ik de link wel leggen. Dat iedereen rechtstond? Ik weet niet (lacht) Ik hen heb het niet gezien. Het was mooi. Ik kan die mensen niet genoeg bedanken. Ik heb met hen vijftien jaar lief en leed gedeeld. ” Toen hij over de ereronde na de wedstrijd vertelde, kreeg Overmeire het pas echt moeilijk. “Ik dacht aan alle mooi momenten die ik hier op Daknam beleefd heb (krijgt krop in de keel). Als het dan toch de laatste wedstrijd op Daknam was, wou ik nog een keer alles in mij opnemen. Afscheid nemen, voor hetzelfde geld krijg ik die kans niet meer. Het was dubbel. Ik kreeg geen applauswissel, neen. Maar dat hoeft niet. Laat mij maar 95 minuten genieten van Daknam. Of ik genoten heb? Op een bizarre manier wel. Da’s Daknam, hé. Het was Daknam als vanouds. Het Daknam van vijf jaar geleden. Die mensen hebben hetzelfde gevoel als ik. Als je gaat, dan wel met opgeheven hoofd. Neem nog eens alles in je op. Maak nog eens lawaai, breng sfeer. Dat hebben de supporters goed gedaan.”

De match eindigde uiteindelijk op 0-2, waardoor Beerschot door de misstap van Westerlo periodekampioen is. En de toekomst van Lokeren? Wat nu? Er is nog steeds geen duidelijkheid vanuit het bestuur. Of de spelers begin volgende week de play-downs beginnen voor te breiden, vroegen we Overmeire. Die klonk resoluut: “Neen, dat is zo gecommuniceerd. Wij hebben ons plicht gedaan, nu moet er een oplossing komen. Als het bestuur met iets concreets komt, als alles officieel is en de papieren in orde zijn, dan gaat onze focus meteen op de play-downs. Dan zijn wij absoluut klaar om daarin de strijd aan te gaan. Als je ziet wat de jongens in deze omstandigheden kunnen brengen, willen wij in de play-downs zeker doortrekken.”

9
Photo News
9
Photo News
9
BELGA
9
BELGA
9
BELGA
9
BELGA
9
BELGA

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Lamon

    @meert Dominique : dit heeft er nu echt niks mee te maken. Wat weet jij over het leven van de supporters ? En bedoel je dan dat wij de vluchtelingen moeten opvangen ? Moeten we ons dan alle problemen van anderen over onze nek halen? Als je morgen ontslagen wordt reageer je dan ook op dezelfde manier ?

  • Meert Dominique

    “Dat is lachen met de miserie van de mensen.” Als het ergste wat deze "supporters" in hun leven hebben meegemaakt de verdwijning van een voetbalclubje is dan hebben ze veel geluk gekend. Er zijn mensen die moeten vluchten voor een oorlog of voor echte miserie. Get a life.

Lees meer