PHOTO_NEWS

Moeskroen over Walem: "Ontgoocheling, maar geen catastrofe"

Edward Van Daele, de voorzitter van eersteklasser Moeskroen-Péruwelz, en algemeen manager Roland Louf hebben op een persconferentie tekst en uitleg gegeven over het 'dossier Johan Walem'. De voormalige coach van de Belgische beloftenploeg was op weg naar de Henegouwse fusieclub en had ook een akkoord om T1 te worden, maar opteerde uiteindelijk voor KV Kortrijk. "Dat was een ontgoocheling, maar geen catastrofe", klonk het bij RMP.

"We hebben verschillende dagen onderhandeld en mekaar ontmoet, hij heeft zijn eisen gesteld en gaf zijn akkoord", doet Van Daele zijn verhaal over de onderhandelingen met Walem. "We bereikten een overeenkomst die normaal gezien afgelopen vrijdag om 11u ondertekend moest worden. Met de technische staf werden de contracten ondertekend, maar Walem was er om 13u nog niet. Via sms liet hij weten dat hij de ondertekening naar 16u wou uitstellen, maar even later vernamen we via een ander kanaal dat hij in Kortrijk getekend had", klonk het.

Van Daele was 'not amused', maar sprak niet over een catastrofe. "Iemand die zijn engagement niet naleeft en niet de moed heeft om de confrontatie aan te gaan, heeft niet het profiel dat wij zoeken. We trekken hier lessen uit. Ik wens hem in ieder geval veel succes bij Kortrijk, voor mij is het incident gesloten", aldus Van Daele.

Van Daele en Louf waren wel blij met de komst van T2 Laurent Demol en keeperstrainer Hans Galjé. RMP hoopt alvast deze week nog een nieuwe coach te kunnen aanstellen, maar zal niets zeggen zolang er niets getekend is. Fernando Da Cruz, die de A-selectie na de winterstop leidde, is alvast geen optie.

Lees meer