Nacer Chadli.
BELGA Nacer Chadli.

Nacer Chadli wordt ereburger van Luik

Luik zal Rode Duivel Nacer Chadli op donderdag 19 juli huldigen als ereburger van de stad. Dat maakte de Vurige Stede dinsdag bekend.

Chadli wordt na een uitstekend WK in de bloemetjes gezet door het Luikse stadsbestuur. "Omwille van het briljante parcours dat de Rode Duivels in Rusland hebben afgelegd", klinkt het. 

De 28-jarige vleugelspeler van West Bromwich Albion scoorde in de absolute slotefase van de achste finale tegen Japan het winnende doelpunt (3-2). Na een perfecte counter en dito overstapje van Romelu Lukaku zorgde Chadli voor het Belgische delirium. Het doelpunt is een van de 18 genomineerden voor Doelpunt van het Toernooi.

Chadli is geboren en getogen in Luik. Hij genoot zijn opleiding bij Standard om nadien op zestienjarige naar Maastricht te trekken. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Thierry Walterus

    Hij verdient het! Zeker weten

  • Chris Vandeneede

    Verdiend! Hopelijk een push voor jongeren dat je veel kan bereiken ongeacht je afkomst. We hebben dit zo nodig in onze samenleving, bravo Nacer. Engageer je nu om de jongeren zoals jij te inspireren.

Lees meer