3 Olivier Somers.
GOYVAERTS/GMAX AGENCY Olivier Somers.

Hoofdaandeelhouder KVM tegen voorzitter Waasland-Beveren: “Gij hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul”, Somers reageert op aantijgingen

Malinwa-hoofdaandeelhouder vliegt uit tegen Waasland-Beveren-voorzitter na mislukte omkoping

Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, is onmiddellijk na de cruciale match KV Mechelen - Waasland-Beveren van 11 maart 2018, bedreigd door Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. Mechelen had net gewonnen met 2-0, maar door de ruime overwinning van Eupen tegen Moeskroen (4-0) zakte KV Mechelen uiteindelijk toch. Alle omkooppogingen van KV Mechelen waren dus voor niets geweest. “Gij hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul, de Walen kunnen het wel regelen en gij...”, brieste Olivier Somers.

Dirk Huyck licht het incident toe aan de speurders en zijn verklaring steekt ook in de nota van 158 bladzijden van bondsprocureur Kris Wagner  Het incident speelt zich onmiddellijk na de match af in de skybox van makelaar Dejan Veljkovic in het Mechelse stadion. Dirk Huyck is al in de skybox als ineens ook Olivier Somers binnengestormd komt. 

Dirk Huyck: “Olivier Somers is naar de skybox gekomen. Ik zag hem niet komen en ik wist niet wie hij was. Hij heeft mij een klap in de nek gegeven met de woorden ‘Je hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul, de Walen kunnen het wel regelen en gij...’ Ik ben dan naar huis gegaan. Ik had schrik en de stewards hebben mij begeleid naar buiten. Ik was blij dat ik opnieuw aan mijn auto was.”

3 Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren.
Photo News Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren.

Tegen een ander bestuurslid van Waasland-Beveren zegt Dirk Huyck maandag na het incident aan de telefoon: “Olivier Somers is na de wedstrijd nog “van zijn kloten komen maken”. Maar KV Mechelen mag niet klagen van Waasland-Beveren. Ze hebben geen enkele bal tussen de palen getrapt.”

Volgens de bondsprocureur toont de woede-uitval van Olivier Somers duidelijk aan dat KV Mechelen welbewust omkooppogingen heeft ondernomen. Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck geeft ook met zoveel woorden toe dat hij tot twee keer toe in de week voor zondag 11 maart is benaderd door makelaar Dejan Veljkovic. Die bood 100.000 euro als omkoopgeld. Huyck weigerde echter geld te aanvaarden, maar beloofde wel dat zijn club “KV Mechelen zondag zou helpen.”

3 Olivier Somers.
GOYVAERTS/GMAX AGENCY Olivier Somers.

Somers reageert: “Onjuiste en eenzijdige beweringen”

In een reactie op haar website reageerde de club op de berichtgevingen. “De club stelt jammer genoeg vast dat in de media verschillende fragmenten uit het bondsonderzoek verschijnen in een uiterst gekleurde weergave en zonder enige context”, klinkt het. “Om de sereniteit in dit dossier enigszins te bewaren, zal de club zich ten gepaste tijde verdedigen, door de gekleurde en onjuiste beweringen waarop de vordering van de bondsprocureur is gestoeld, te weerleggen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep en niet via de media. ‘We bevestigen nogmaals dat de club op geen enkel moment heeft meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing’, zo zegt Dieter Penninckx namens de raad van bestuur.” 

Ook Olivier Somers reageerde op de webstek van Malinwa. “Via deze weg wens ik te benadrukken dat ik op geen enkel moment heb meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing. Ik heb evenwel moeten vaststellen dat mijn naam meermaals wordt genoemd in de media op basis van onjuiste en eenzijdige beweringen vermeld in de vordering van het bondsparket. Ik zal al deze beweringen weerleggen voor de gepaste instanties en zal samen met de club de ingeslagen weg verderzetten en dit zowel op sportief als commercieel vlak in 1A. Ik onthoud mij verder van enige commentaar op alle verdere insinuaties en berichtgevingen.”

Bekijk ook: Spelers KV Mechelen reageren op mogelijke straf

70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • kamiel De Vleeschouwer

    Egotrippers van de KBVB. Haal nu eens eindelijk heel de beerput boven. Vervolg niet alleen Vlaamse ploegen. Eupen-Moeskroen vorig seizoen en Moeskroen-Kortrijk het jaar daar voor waren pure kolder. Straf elke ploeg met degradatie, ook de zogeheten G5. We gaan een mooie 1A krijgen: Hamme, Heist, Dender, Seraing, Thes, Eppegem, enz. En dan hebben ze in Brussel schrik van Mechelse heethoofden. Het zou jullie verdiende loon zijn. Als er iets corrupt is dan is het de KBVB.

  • Jacques Hillaert

    allee zeg, dan is dit toch allemaal waar, die moeten ze straffen anders gaat ons voetbal naar de haaien

Lees meer