Photo News

Ook ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck opgepakt

In het dossier rond spelersmakelaar Christophe Henrotay is vanochtend voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor. Dat bevestigen betrouwbare bronnen aan onze redactie. Het onderzoek staat los van Operatie Propere Handen. Dat Van Holsbeeck opgepakt is, heeft te maken met de inval in de burelen van Anderlecht van april dit jaar.

Gisteren werden in Monaco en Luik al Henrotay en zijn rechterhand Christophe Cheniaux opgepakt. Beiden werden onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor witwassen, private corruptie, valsheid in geschrifte en bendevorming.

Het federaal parket en de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise voeren al enkele maanden een gerechtelijk onderzoek naar witwaspraktijken en bendevorming. Dat onderzoek spitst zich onder meer toe op de financiële constructies rond de uitgaande transfer van spits Alexander Mitrovic naar de Engelse voetbalclub Newcastle, in 2015, en de transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco, maar staat los van ‘Operatie Propere Handen’, het onderzoek rond voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic dat in oktober 2018 leidde tot een reeks huiszoekingen en arrestaties in het voetbalmilieu.

Bekijk ook: Wie is Herman Van Holsbeeck?

Eerder vonden al huiszoekingen plaats op het trainingscentrum van de club in Neerpede, in het stadion van RSC Anderlecht, op de zetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Laken, en in Schaarbeek, bij een makelaarsbureau, en dinsdag en woensdag vielen speurders binnen op vier adressen in Monaco, twee in België en één in Londen. Daarbij werden spelersmakelaar Christophe Henrotay en zijn rechterhand Christophe Cheniaux opgepakt. Beiden werden onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor witwassen, private corruptie, valsheid in geschrifte en bendevorming. Het gerecht nam ook 3 luxewagens, 7 miljoen euro, een boot en 2 appartementen in beslag.

Vandaag werd dan Herman Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor, omdat de speurders willen achterhalen of hij ook een rol heeft gespeeld bij de beweerde frauduleuze praktijken.

Bekijk ook: Henrotay, makelaar Courtois en Carrasco, opgepakt in Monaco

165 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gil Groenewijn

    En alle ' voetbalfans' willen wel dat de beste - lees - duurste spelers naar hun club komen, vinden de lonen van die kerels nooit buitensporig hoog, blijven veel entree betalen maar dat die mannen van de clubs dan eens meer dan eens de verkeerde stappen zetten om dat alles te bereiken , wordt dan op veel kritiek onthaalt. Wordt een wakker zeg en zie de samenhang ...

  • Erwin De Mulder

    En wie maakt al die smeerlapperij mogelijk?Inderdaad de sponsors! Al over dergelijke wantoestanden in het vrouwenvoetbal gehoord?Nee en weet u hoe dat komt?Omdat er geen of zeer weinig geld rolt.

Lees meer