2
BELGA

Openhartige Mpenza over zijn verleden, de dood van Malanda en snelle wagens

"Het was in mijn carrière het één of het ander. Telkens het op voetbalvlak uitstekend ging, was het privé een rommeltje." Nu hij voetballer af is, kan het dus bijna niet anders of Emile Mpenza (36) geniet weer naast het veld. Zielenrust die hij ook wil delen met jonge voetballers door hen fysiek en mentaal te begeleiden.

Over zijn verleden: "Toen ik met een dure auto reed, was dat genoeg om een polemiek te starten. Nu komt die polemiek er pas als voetballers zich doodrijden."

Over zijn huidige leven buiten de schijnwerpers:
"Ik heb meer dan twintig jaar in de belangstelling gestaan, daarom verkies ik nu een leven in de schaduw."

Over het Belgische voetbal: "Enkel in het buitenland ga ik nog live voetbal kijken. PSG, Manchester City, Schalke... Door die wedstrijden krijg ik zin om opnieuw te voetballen."

Over de dood van Junior Malanda: "Ik heb hem niet gekend, maar toen ik van zijn overlijden hoorde, deed het me wel pijn. Ik vind het vooral erg dat hij zelf niet aan het stuur zat. Het klinkt misschien wat vreemd, maar als ik op die manier zou moeten sterven, zou ik liever zelf gereden hebben. Dan ben je er tenminste zelf verantwoordelijk voor."

Over zijn ongevallen: "Bij het eerste ongeval was ik in slaap gevallen, bij het tweede reed ik te snel. Ik heb geluk gehad, ja. En eens je dat geluk tegenkomt, moet je dat vasthouden."

Over de tol van de roem: "Talentvolle jongeren die opeens verafgood worden, overladen met geld en omringd door meisjes, moeten dringend beter omkaderd worden. Door een psycholoog die ze op het rechte pad moet helpen houden."

Over zijn zoontje die hij nauwelijks ziet: "Ik zie Lenny veel te weinig, zo'n twee à drie keer per maand. Ik woon al zes jaar in Schaarbeek, hij met zijn moeder in Luik."

Over zijn toekomst: "Met een job als hoofdtrainer gaat te veel druk gepaard, maar het lijkt me een plezier om als fysiektrainer een speler klaar te stomen en in topvorm te zien raken."

LEES WAT MPENZA NOG TE ZEGGEN HEEFT OVER FACEBOOK, ZIJN PIJNLIJKE VECHTSCHEIDING EN ZOVEEL MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, HIER OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR

2
SPORTMAGAZINE

Lees meer