Anderlecht-manager Michael Verschueren.
BELGA Anderlecht-manager Michael Verschueren.

Politie patrouilleert rond woningen Anderlecht-manager Verschueren en speler Kums

Afgelopen nacht heeft de lokale politie van Dilbeek gedurende enkele uren gepatrouilleerd in de buurt van de woningen van Anderlecht-manager Michael Verschueren en speler Sven Kums. Aanleiding was de bijzonder tumultueuze wedstrijd tegen Standard, die vroegtijdig werd stilgelegd. Incidenten deden zich evenwel niet voor, meldt de Dilbeekse burgemeester Willy Segers (N-VA).

“Na de schermutselingen tijdens de voetbalwedstrijd wilden we het zekere voor het onzekere nemen en met regelmatige patrouilles controleren of er zich direct na afloop van de match geen heetgebakerde suppporters naar deze privé-woningen hadden begeven. Dat was echter niet het geval”, aldus Segers.

"Voor alle duidelijkheid: er zijn geen concrete dreigementen binnengekomen en de politie heeft ook geen signalen opgevangen dat er supporters op weg waren naar het huis van de Anderlecht-manager. In dat geval zouden we nog méér maatregelen nemen." De politie is momenteel overigens niet van plan dit de volgende dagen nog te herhalen.

Verschueren zelf liet zich in het stadion van Standard al streng uit over de relschoppers die ervoor gezorgd hadden dat de wedstrijd al na goed een halfuur werd afgefloten. "Ik ben ontgoocheld en geschokt door hun gedrag. Dit heeft wonden geslagen die niet goed zijn voor het imago van de club." De manager zei nog niet te weten wie de amokmakers zijn. "Maar we gaan dat zeker uitzoeken."

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fred Fourgon

    Heetgebakerde "supporters". Hooligans en schorremorrie wordt bedoeld maar niet benoemd. Wanneer gaat die zever eens ophouden, wat kost dat aan de gemeenschap die ordehandhaving? En dat allemaal voor balleke stamp.

  • Peter Thys

    iedere ploeg heeft dat al meegemaakt zodoende ook CB,Standard hebben al moeten vechten om erin te blijven.Anderen slaagden daar niet in en zijn ondertss een schaduw van wat ze ooit vertegenwoordigen.

Lees meer