3
Photo News

Pro League werkt aan scenario’s om meer dan 800 fans toe te laten in voetbalstadions

De Pro League werkte de voorbije weken met de Belgische voetbalbond, clubs, de Federale Politie en de vertegenwoordiging van enkele lokale politiezones en de Voetbalcel aan een protocol dat de richtlijnen uitzet voor wedstrijden met een beperkt publiek. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het uitgangspunt en de ambitie van de Pro League is om in de meest veilig omstandigheden supporters toe te laten om de wedstrijden van hun favoriete team te beleven”, klinkt het in een mededeling. “Er is daarom bewust geopteerd om geen absoluut cijfer of percentage naar voor geschoven, maar om een handleiding uit te werken die clubs en de lokale overheden zal toelaten om op basis van de infrastructuur en met de tools van onder meer Ticketmaster en Sports Alliance, partners van de Pro League, een stadioncapaciteit te bepalen die hoger ligt dan het aangehaalde cijfer van 800 toeschouwers, maar ten allen tijde physical distancing tussen bubbels garandeert.”

De Pro League heeft zijn voorstel overgemaakt aan de bevoegde ministers en instanties voor feedback. “We hopen zo snel mogelijk reactie te krijgen van de bevoegde diensten, zodat de clubs de voorbereidingen kunnen treffen om de fans in zo veilig mogelijke omstandigheden te ontvangen in onze stadions voor de start van de competities”, besluit de Pro League.

Extra gezondheidsmaatregelen en richtlijnen die Pro League heeft uitgewerkt

• Verplichting van het mondmasker van aan de toegang tot op de toegewezen plaats

• Wedstrijdbezoek kan in bubbels tot 15 personen

• Zo weinig mogelijk circulatie eens je in het stadion bent: toeschouwers blijven zo veel mogelijk op hun plaats

• Catering kan, maar enkel eten of drinken op je plaats

• Om zo veel mogelijk supporters in eerste instantie de kans te geven om de wedstrijden van hun favoriete team bij te wonen, zullen in een eerste fase enkel supporters van de thuisploeg de wedstrijd kunnen bijwonen. Die beslissing werd genomen na consultatie van de veiligheidsdiensten. De Pro League engageert er zich toe om deze fase zo kort mogelijk te houden.

3 Pro League-voorzitter Peter Croonen.
BELGA Pro League-voorzitter Peter Croonen.
3
Photo News

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rita Deblaere

    Doe zoals in het buitenland nu , zonder publiek . Want het zal zeker nog nodig zijn !! Volgens mijn intuïtie is het aan het verergeren , en zal het nog toe nemen . Waar zit het verstand van deze mensen ? Vanrafelghem Roland

  • Van Camp Robin

    Dat ze eerst zorgen dat er een competitie is voor ze zich gaan moeien met dingen die ze niet kunnen controleren.

Lees meer