Pierre François, CEO van de Pro League, zat gisteren samen met vertegenwoordigers van de vakbonden.
Pierre François, CEO van de Pro League, zat gisteren samen met vertegenwoordigers van de vakbonden.

Pro League werkt aan tegenvoorstel: maximumloon waarop voetballer RSZ-bijdragen betaalt fors optrekken

Terwijl de politiek de fiscale voordelen van voetballers wil aanpakken, bereidt de Pro League een tegenvoorstel voor. De clubs zouden bereid zijn de schatkist te spijzen met 15 miljoen euro. Neem dat met een korrel zout.

Gisteren vond er overleg plaats tussen Pro League-CEO Pierre François en vertegenwoordigers van de vakbonden. Het doel: tegemoetkomen aan de politiek, dat aan de fiscale voordelen voor sporters wil morrelen. Open Vld, sp.a en CD&V hebben voorstellen klaar die de RSZ-voordelen voor sporters (in totaal goed voor zo’n 70 miljoen euro) voor een groot stuk terugdringen of zelfs helemaal afschaffen. Volgens onze informatie zou de Pro League in de loop van de komende weken met een tegenvoorstel naar de politieke partijen trekken. Het maximumloon waar een sporter nu RSZ-bijdragen op betaalt, bedraagt zo’n 28.000 euro per maand. Dat wil de Pro League optrekken naar 60.000. Op die manier zouden voetballers zeker meer betalen dan een ‘normale’ werknemer, en kan de populistische leuze ‘een vuilnisman betaalt meer sociale lasten’ de vuilbak in. Daarnaast zou de werkgeversbijdrage over een periode van drie jaar stelselmatig verhoogd ­worden met 5%. Volgens de berekeningen van de Pro League zelf zou dat de schatkist zo’n 15 miljoen euro opleveren. Al is het zeer twijfelachtig of de politici tot diezelfde som zullen komen als ze zelf hun rekenmachine bovenhalen.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Van De Velde

    Waarom maximum loon? Gewoon betalen op wat ze verdienen.

  • Dirk Daems

    dat ze dat aanpakken en een meer uitgebalanceerde bijdrage uitwerken is prima, maar doe dat dan voor iedereen, de politiekers, de CEO's, en al de andere rijken die hieraan ontsnappen... want daar lees je hier geen woord over...typisch hoe de media de mensen gedwee iets voorkauwen dat ze blindelings geloven, en daardoor de ogen sluiten voor al de andere profiteurs...

Lees meer