3
Sebastien Smets - Photonews

Clement verlaat Genkse onderhandelingstafel, gepakt en gezakt

Zoals aangekondigd zat Philippe Clement gisteren samen met het bestuur van Racing Genk. De Genkse T1 arriveerde om 12u30 op de club en draaide rond 17u30 opnieuw de parking af. Ondertussen startten Genk-supporters een petitie op in de hoop Clement aan boord te kunnen houden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Schoven mee rond de onderhandelingstafel: voorzitter Peter Croonen, algemeen directeur Erik Gerits, technisch directeur Dimitri de Condé, Clement zelf en diens makelaar Evert Maesschalck. Er werd uitgebreid gepraat over het sportieve plaatje in Genk voor het komende seizoen. De samenstelling van de kern, de budgetten voor de nieuwkomers, mogelijke vertrekkers en de verdere evolutie van de club. 

Over de financiële kant van de zaak werd veel minder lang gedebatteerd. Het voorstel dat eerder al op tafel lag bleef ongewijzigd. Bij Genk gaan ze er ook van uit dat de financiële kant van het verhaal niet doorslaggevend zal zijn. Na een meeting van ruim drie uur verliet Clement de Luminus Arena gepakt en gezakt ‘wegens een reorganisatie van de trainersburelen’, zo gaf hij mee om alle speculaties voor te zijn. 

Voor de middag werden ook assistent Johan Van Rumst en high performance coach Bram Swinnen in Genk ontvangen. Ook met hen werd gepraat over hun toekomst zonder dat er een concrete beslissing werd genomen. Van Rumst, met wie Clement ook in Waasland-Beveren samenwerkte, heeft aangegeven zijn lot te verbinden aan dat van Clement. Het is duidelijk dat Clement in dit dossier de touwtjes stevig in handen heeft, al wil Genk voor het einde van de week een definitief antwoord van hun coach. Vandaag zet Clement zijn praatronde verder en zit hij rond de tafel met Club Brugge, donderdag praat hij nog met een buitenlandse club. 

Petitie

De Facebookgroep ‘KRC Genk, mijn ploeg voor altijd’ startte een petitie op, omdat het voor de leden duidelijk is: Philippe Clement moet aanblijven. “We zijn kampioen en gaan rechtstreeks de Champions League in. Dat willen we enkel en alleen doen met onze huidige toptrainer, Philippe Clement. Het is geen publiek geheim meer dat Club Brugge onze trainer wil wegplukken en daarom willen wij een duidelijk signaal geven”, klinkt het bij de groep.

“Of we Clement effectief gaan bereiken, weten we natuurlijk niet”, zegt Glenn Bruyneel die meehielp aan het initiatief. “We hopen wel duidelijk te maken hoe belangrijk hij is geweest voor ons en waarom de Genkenaren willen dat hij de club niet verlaat. Met een beetje geluk doet het bestuur dan ook een extra inspanning om Philippe bij ons te houden. Doordat hij bij Genk speelde, maakt hij al langer deel uit van de familie. Met Pierre Denier en Jos Daerden zijn er nog twee oud-spelers in de staf en dat zien we graag.”

Wat ze minder graag zien is dat hun geliefkoosde trainer naar Brugge zou vertrekken. “Een vertrek naar het buitenland gunnen we Clement ten zeerste. Hij is een goede coach en verdient dat. Maar een overstap naar Club Brugge zou wel hard aankomen, want blauw-zwart is een rechtstreekse concurrent van ons. De meeste supporters zullen dan niet boos, maar wel teleurgesteld zijn denk ik. ‘Flipke’, zoals we onder vrienden zeggen, heeft ons wel kampioen gemaakt en dat vergeten we niet.” Aan een nieuwe kandidaat willen de supporters nog niet denken. “Wij lezen ook wel dat Bernd Storck in beeld zou zijn en die is niet slecht. Maar we willen ons daar nog niet op focussen. In de eerste plaats wensen we dat Clement behouden blijft.”

3
Sebastien Smets - Photonews

Toen Thomas Buffel met Zulte Waregem voor het eerst terugkeerde naar de Luminus Arena maakte Glenn met zijn groep een evenement aan op Facebook om de ex-Genkie een staande ovatie te geven in de 19de minuut (zijn rugnummer bij Genk). “Toen iedereen in de handen begon te klappen, wist ik niet wat er gebeurde. Zo een respons hadden we totaal niet verwacht. Hopelijk kunnen we nu hetzelfde succes bereiken.” De petitie blijft lopen totdat Philippe Clement zijn definitive beslissing bekendmaakt. 

3
Sebastien Smets - Photonews

96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cappelle

    Hazard wordt reeds sedert nieuwjaar benadert door Real en zijn broer idem dito door Dortmund. Zijn dat dan allemaal onderkruipers Schauvliege ? En hoeveel weken is uw ploegske al bezig met Bongonda op te vrijen ?

  • Guido Willems

    Ja Brugge ? Ceulemans, Vanderelst, De Grijse, oudspelers van Brugge, zijn allemaal uitgespuwd na hun voetbalcarriere door dat Brugs bestuur. Denier , Olivieri en De Condé, oudspelers van Genk spelen een prominente rol bij Racing Genk. Toch even doordenken Philip Clement. Moest het dan toch Genk niet zijn, dan ging ik naar het buitenland.

Lees meer