PHOTO_NEWS

Emilio Ferrera twee jaar langer trainer van RC Genk

Emilio Ferrera zal ook de twee komende seizoenen trainer zijn van RC Genk. Dat heeft de krant Het Laatste Nieuws uit goede bron vernomen. De handtekeningen onder het vernieuwde contract worden ten laatste begin volgende week gezet.

Ferrera nam eind februari over van de ontslagen Mario Been. Hij zorgde ervoor dat RC Genk zich op het nippertje verzekerde van een plaats bij de eerste zes en deelname aan play-off I. Genk kon daarin tot nog toe maar één wedstrijd winnen, maar het pessimisme en negativisme dat zich de laatste maanden meester maakte van de Cristal Arena, is verdwenen.

10 op 30
De puntenoogst - 10 op 30 in de competitie - is mager, maar er staat opnieuw een elftal dat durft te voetballen en dat is de grootste verdienste van Ferrera. In die korte tijd dat Ferrera al aan de slag was bij Genk, maakte hij ook op de spelersgroep indruk met zijn tactische uiteenzettingen. Die optelsom heeft ervoor gezorgd dat het bestuur Ferrera graag twee seizoenen langer aan de club wil binden.

Grote uitdaging
Trainer en club staan nu samen voor een grote uitdaging. Een aantal spelers zal Genk in de zomer allicht verlaten. Daar moeten adequate vervangers voor gehaald worden als de club opnieuw wil mikken op top-drie en Europees voetbal. Nu Ferrera duidelijkheid heeft over zijn toekomst, kan hij het nieuwe seizoen in alle rust voorbereiden. Ook hij staat voor een groot examen en krijgt de kans om de criticasters die geen toptrainer in hem zien de mond te snoeren.

Lees meer