12
photo_news

Rooney scoort in Genk, dat wel knap gelijkspel uit brand sleept tegen Everton

Ruim 15.000 toeschouwers, mooi voetbal en een doelpunt aan elke kant. Genk en Everton -met Rooney in een hoofdrol- maakten er een bijzonder boeiende galamatch van. Het gelijkspel was licht gevleid voor de Engelsen omdat Genk de meeste en de beste kansen had. Het team van Stuivenberg is duidelijk klaar voor het nieuwe seizoen.

Aangename oefenpartij daar in Genk met twee ploegen die de intentie hadden om het publiek iets te tonen. Genk begon het snedigst aan de match met twee keer Trossard. Eerst knalde hij op Pickford, vervolgens mikte hij net naast. Maar Everton kwam in die openingsminuten het dichtst bij een doelpunt. Jackers maakte echter met een reflex de dichte kopbal van Rooney onschadelijk. De match ging intussen aardig op en neer. Met Genk als snedigste ploeg. Benson liet zich van zijn beste kant zien met een mooie actie vanop links. Hij bediende met een gemeten pas Trossard die in de draai meteen uithaalde richting verste paal. Maar gelukkig voor Pickford ging het leer naast. Weer kwam het antwoord van Rooney die een vrijschop vanop zo'n dertig meter nipt over knalde. Intussen naderden we wel al het half uur en kwam Genk steeds meer opzetten. Malinvskyi kreeg wat ruimte en pakte uit met een van zijn verraderlijke afstandsschoten waar Pickford heel wat moeite mee had. Benson probeerde het ook nog 's een keer. Zonder succes. Aan de overkant pakte Jackers verre pogingen van Rooney en Ramirez klemvast. En toch moest de Genkse goalie zich in die eerste helft nog gewonnen geven. Ramirez bereikte aan de tweede met een gemeten voorzet de totaal vrijstaande Rooney die Jackers nu kansloos liet. 0-1 bij de rust.

12
epa
12
getty
12
getty

Everton begon erg controlerend aan de tweede helft. Het kwam hen heel snel duur te staan. Trossard legde de bal mooi terug op Samatta die Stekelenburg van dichtbij kansloos liet. Het vuur zat meteen weer in de pan. Nog geen minuut later stond de thuisploeg ei zo na op voorsprong. Samatta knikte van dichtbij een voorzet van Nastic tegen de onderkant lat. De Genkse spits geraakte bij die actie wel geblesseerd en werd vervangen door Vanzeir. Het spel lag daardoor een paar minuten stil. Maar eens de match op gang gefloten, beten de twee ploegen in het leer. Het was wachten op een reactie van Everton. En die kwam er alweer via Rooney. Met een lob verschalkte hij ei zo na Jackers. Het stopte nu niet meer. Aan de overkant nam Buffel een voorzet van Trossard direct en vol risico op de slof maar die poging miste richting. Intussen werd de één na andere wissel doorgevoerd. Het kwam het spelbeeld en zeker ook het tempo in de match niet ten goede. De 22 acteurs sleepten zich nu naar het eind. Wat niet wegnam dat Brabec nog geblesseerd naar de kant moest. Everton perste er uiteindelijk nog een slotoffensiefje uit. Maar de Genkse verdediging stond pal. Zo bleef het 1-1.

Doelpunten: 44' Rooney (0-1), 56' Samatta (1-1)

Racing Genk: Jackers; Nastic, Brabec (87' Seigers), Colley, Khammas; Benson (76' Heynen), Berge, Malinovskyi (76' Zhegrova), Buffel (72' Schrijvers); Trossard, Samatta (62' Vanzeir).

Everton: Pickford (46' Stekelenburg), Holgate (46' Martina), Keane,Williams (72' Mc Carthy), Baines (68' Barry); Schneiderlin (68' Lookman); Dowell (68' Connolly), Gueye (72' Besic), Klaassen (72' Davies), Rooney (79' Calvert-Lewin); Ramirez (46' Mirallas).

Toeschouwers: 15.250
Scheidsrechter: Vertenten

12
photo_news
12
epa
12
photo_news
12
getty
12
photo_news
12
photo_news
12
getty
12
getty

Lees meer