11
REUTERS
CYP
CYP
0
2
BEL
BEL
CYP
BEL

Jubilaris Hazard aan het feest: Rode Duivels kennen niet de minste moeite met Cyprus

Wie o wie gunt het hem niet? In zijn 100ste interland loodste jubilaris Eden Hazard de Rode Duivels voorbij een machteloos Cyprus (0-2). Gezondheidswandeling in een winderig Nicosia.

De immer goedlachse kapitein effende na tien minuten het pad met een harde plaatsbal. Zijn 30ste treffer in het shirt van de Duivels - nummer vijf tegen Cyprus, zijn favoriete doelwit. Op geen enkel moment had je het gevoel dat het in Nicosia zou foutlopen. Het klasseverschil was immens, al lag het tempo nooit hoog. Batshuayi verdubbelde nog voor minuut 18 verstreken was. Pardo, de Cypriotische doelman met Belgische roots, werd fijntjes omspeeld. De afwerking was vervolgens een koud kunstje voor ‘Batsman’, gevolgd door een brede glimlach - ‘t deed hem deugd. Ook zijn cijfers ogen overigens fraai: Batshuayi zit aan 13 stuks in 25 interlands. 

Niet de minste moeite kenden Hazard en co met de Cyprioten, die 90 minuten lang met man en macht alléén aan verdedigen dachten. België sluit het tweeluik Rusland-Cyprus, ondanks een waslijst afwezigen, dus overtuigend af. Na twee speeldagen pronken de Belgen waar ze thuishoren in groep I: helemaal bovenaan. 

11
AP
11
EPA
11
Photo News
11
AP
11
EPA
11
EPA
11
EPA
11
EPA
11
Photo News
11
EPA

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric debanne

    Wat een zielig partij ...echt om in slaap te vallen ......! 2e helft deden ze geen bal meer ? Waarom geen jongens laten spelen die anders weinig in de ploeg komen Martinez durft weinig proberen zelfs mignolet had mogen spelen tegen deze zwakke tegenstander ... Ja we zijn eerste in de groep en zullen blijven maar niet moeilijk als je zulke zwakke ploegen in je groep hebt eh ! Ze zijn al aan het zweven weer dat ze deze volgende EK gaan winnen ...

  • Frederik Naert

    Slechtste match ooit vd Belgen. Mooi dat Alderweireld en Hazard eerlijk zijn over de slechte prestatie. Maar goed dat de 6 punten binnen zijn.

Lees meer