BELGA

Rouches gaan niet in beroep tegen sanctie Defour-tifo

Standard tekent geen beroep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in de zaak van de Defour-tifo. Dat laten de Rouches vandaag weten op hun website.

De Luikenaars werden dinsdag veroordeeld tot het spelen van één wedstrijd achter gesloten deuren, met uitstel tot 9 februari 2016. Daarnaast moet de club een geldboete van 5.000 euro betalen.

De sanctie was een gevolg van de incidenten voor en tijdens de topper van 25 januari tegen Anderlecht. Voor de Clasico ontrolden de supporters van Standard in de Luikse spionkop een immens spandoek met daarop de afbeelding van een onthoofde Steven Defour en het opschrift 'Red or dead'. De tifo zorgde voor een stroom van verontwaardigde reacties binnen en buiten de voetbalwereld. Ook werden er heel wat projectielen uit het Standard-vak op het veld gegooid.

Standard zegt op zijn website de straf te aanvaarden. De club formuleert tegelijk de bedenking dat "deze keuze niet betekent dat we het idee aanvaarden een match achter gesloten deuren te moeten spelen als sanctie voor het gedrag van enkele mensen".

Lees meer