BELGA

RWDM-fans organiseren protestmars richting gemeenteraad

De supporters van RWDM Brussels plannen op 4 juni een protestmars van het Edmond Machtensstadion naar het Karreveldkasteel, waar de gemeente Molenbeek een gemeenteraad zal houden. Dat meldden de supporters dinsdag op hun website.

De fans van RWDM kunnen het niet verkroppen dat RWDM zijn licentie betaald voetbal voor volgend seizoen niet haalde en dus volgend seizoen naar derde klasse moet. Volgens de supporters is voorzitter Johan Vermeersch, sinds 2002 eigenaar van de club, de oorzaak van alle onheil. "Wij zullen aan de gemeenteraad om het onmiddellijke vertrek van Johan Vermeersch vragen", klinkt het op een fansite. "Ook willen we in ons stadion, het Edmond Machtensstadion, blijven spelen."

John Bico
Het Molenbeekse gemeentebestuur dreigt al langer om RWDM uit het stadion te zetten. Schepen voor Sport Ahmed El Khannouss zou zelfs al gepraat hebben met White Star-voorzitter John Bico om de club uit Woluwe naar Molenbeek te halen. "Het gebruik van de subsidies die het Brusselse gewest sinds 2006 aan RWDM Brussels toekent, roept nog steeds vragen op", klonk het in een persbericht dat vorige maand door de gemeente werd verspreid. "Concreet gaat het over ongeveer twee miljoen euro subsidies, bestemd voor infrastructuurwerkzaamheden. Het stadsbestuur stelt vast dat niet alle werken zijn gerealiseerd zoals overeengekomen."

Groots project
Met de degradatie naar derde klasse lijkt de toekomst van RWDM meer dan ooit in gevaar, al beweerde voorzitter Johan Vermeersch midden april nog te onderhandelen met een investeringsgroep. "En met die steun kunnen we een groots project opstarten vanuit derde klasse", zei Vermeersch.

Lees meer