Photo News

Spelers Beerschot geschrokken door uitspraak BAS: “Serieuze klap in het gezicht"

Beerschot weet sinds gisteren, na de tussentijdse uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), dat het alsnog zal uitkomen in 1B. "De spelersgroep kreeg een serieuze klap in het gezicht", reageert middenvelder Joren Dom op de website van de Ratten.

KV Mechelen en Waasland-Beveren volgend seizoen in 1A, Beerschot en Lokeren in 1B. Dat was gisteren het verdict van het BAS. De Belgische voetbalbond (KBVB) en de Pro League zijn niet van plan in te grijpen.

"Dat was voor de spelers een serieuze klap in het gezicht”, aldus Joren Dom, nota bene een jeugdspeler van KV Mechelen. “Het ongeloof was groot en we waren geschrokken door de uitspraak van het BAS. Maar we moeten dit zo snel mogelijk te boven komen. De ene speler zal er al wat langer over doen dan de andere, maar net als ons bestuur zijn ook de spelers strijdvaardig. Deze tegenslag zal ons echter niet stoppen. We hebben een sterke kern en onze enige job is zoveel mogelijk wedstrijden proberen te winnen."

Volgens doelman Mike Vanhamel zal Beerschot hier sterker uitkomen. "Dit heeft geen schade toegebracht aan het groepsgevoel, integendeel. En vandaag op training merkte je dat de wederopstanding is ingezet", zegt Vanhamel. "We zetten onze voorbereiding gewoon voort. We moeten het ongeloof en de frustratie omzetten in positieve energie. Het enige wat wij kunnen en moeten doen, is keihard trainen en presteren op het veld."

Nieuwkomer Ryan Sanusi baalde. "Ik ben naar hier gekomen om in 1A te spelen. Dat ons dat nu wordt afgenomen, maakt me best wel kwaad. Als het nog verandert, des te beter. En anders moeten we ons hierbij neerleggen. Het is wat het is. De spelers moeten zich focussen op het voetbal. Wij gaan klaar zijn voor de start van de competitie.”

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Olafje Hendrickx

    Wilrijk Rupel Boom wil nu ook Europees spelen in Champions League... ze eisen dat....

  • Luc Cleynhens

    Straks gaan die loozers nog het Europees ticket van KV OPEISEN. En als KV moest teruggezet zijn naar 1b dan hadden jullie weer NIET gepromoveerd.

Lees meer