4 Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire.
Photo News Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire.

Sporting Lokeren krijgt geen licentie, club gaat wel in beroep bij BAS

‘t Is nu ook officieel: Sporting Lokeren krijgt geen licentie. Dat laat Louis De Vries weten aan onze redactie. De club gaat wel in beroep bij het BAS.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het officiële verslag van de licentiecommissie ontvangt Sporting Lokeren pas later vandaag, maar Louis De Vries weet nu al hoe laat het is. “We kwamen niet tegemoet aan de eisen van de licentiecommissie en kregen dan ook geen licentie toegewezen”, klonk De Vries deze voormiddag kort. De voorzitter laat weten dat hij zich nu tot het BAS zal wenden om alsnog een licentie te bemachtigen. Daarover volgt normaal gesproken op 10 mei een definitieve uitspraak. Als Sporting ook bij het BAS geen licentie krijgt zakt het in principe naar tweede amateurklasse. De Vries onthield zich van bijkomende commentaar.

Dat Lokeren geen licentie zou krijgen, stonden al weken in de sterren geschreven. “Er zijn geen betalingsbewijzen aangeleverd, want de schulden zijn ook niet betaald”, klonk het gisteren nog bij bewindvoerder Kris Goeman. Al klonk die ook lichtjes optimistisch. Zo is er volgens de bewindvoerder wel degelijk nog concrete interesse van een investeerder om de club over te nemen en haar schuldenberg van 4 miljoen euro aan te zuiveren zodat de club op een later tijdstip alsnog haar licentie kan bekomen, maar dan moet het wel snel gaan. “Die partij wil wel zekerheid dat de club 1B kan blijven. Daarom is het belangrijk dat de voetbalbond snel duidelijkheid schept over de samenstelling van de reeks volgend jaar.” Door de coronacrisis lijkt het immers uitgesloten dat de playdowns tegen Roeselare nog worden afgewerkt en lijkt Sporting Lokeren als hekkensluiter de meest logische zakker. Als is het op dit moment nog niet duidelijk of er überhaupt degradaties zullen zijn. “In een rampscenario zou de voetbalbond kunnen beslissen dat er geen sportieve dalers zijn in 1B, maar is het kalf dan al verdronken omdat de investeerder niet wou toehappen omwille van de onzekere situatie”, aldus Goeman.

4 De spelers van Sporting Lokeren.
BELGA De spelers van Sporting Lokeren.

Die lijkt er door de beslissing van de licentiecommissie dus ook niet beter op te worden. Niet vergeten dat de Waaslanders ook nog steeds een faillissement boven het hoofd hangt. Op 20 april – drie weken voor de uitspraak van het BAS - moeten ze immers voor ondernemingsrechtbank in Dendermonde verschijnen. Als de schulden op dat moment nog niet werden aangezuiverd, zal die rechtbank de club failliet verklaren.

Zelzate

In dat scenario zou een samenwerking met derdeamateurklasser KVV Zelzate steeds nadrukkelijker overwogen worden. Enkele weken geleden liet voorzitter Stefaan Luca nog weten dat er geen onderhandelingen liepen, maar inmiddels lijken beide partijen naar elkaar toe te groeien en lopen er gesprekken tussen Zelzate en een delegatie vanuit Lokeren – zonder Louis De Vries. Volgens onze informatie zou een scenario zoals Beerschot-Wilrijk, toen het failliete Beerschot AC z’n wagentje aan provincialer KFCO Wilrijk pikte, het meest plausibel zijn. “Een bespreekbare piste”, bevestigde voorzitter Luca, die het evenwel te vroeg vindt om verder uit te weiden. Tegen het einde van de week wordt meer nieuws verwacht.

4
BELGA

Op de Afrikaanse piste en de deal met het Guineese Le Hafia FC, waarmee De Vries enkele weken geleden een princiepsakkoord mee afsloot, wordt niet gerekend om Lokeren uit de goot te halen. “Dat is een samenwerking voor de toekomt”, klinkt het De Vries. Dat die potentiële overeenkomst in de huidige omstandigheden niet in een stroomversnelling wordt gebracht, wijt De Vries aan het coronavirus – “Het is nu overal corona”. Vreemd dat hij dan naar eigen zeggen wel met een andere buitenlandse investeerder kan onderhandelen.

4 Louis de Vries.
Photo News Louis de Vries.

Andere licenties

Vandaag maakt de licentiecommissie haar beslissing bekend over alle dossiers van de Belgische profclubs. Een heleboel ploegen kregen al een positief signaal en moeten zich vandaag dus niet al te veel zorgen maken. Maar er zijn ook enkele probleemgevallen. Naast Lokeren, dat dus al zeker geen licentie krijgt, zijn dat KV Oostende, en 1B-clubs Roeselare, Lommel en Virton. Lees er HIER meer over.

Lees ook:

Daknam, waar ooit goud blonk: blik op het rijke verleden van Sporting Lokeren, dat geen proflicentie meer krijgt

Corona of niet: licentiecommissie kent geen genade voor probleemgevallen

Positief licentienieuws voor Beerschot en OHL... bibberen voor KV Oostende

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    Ach mannekes, bekijk de financiële rekening eens goed. Dan zal je zien dat je aan je spelers beter voordelen in natura aanbied : per wedstrijd : 2 waterkes, 4 pistolets met gehakt en een koffie. En een verplaatsingsvergoeding van 0.38 eu per kilometer. Denk je nu echt dat je sponsering bij de bakker en de beenhouwer van de gemeente rond komt? Ja in 1925 misschien wel. Die spelers van toen waren blij met die voordelen in natura.

  • Herman Valaert

    De Vries zal wel weten waarom zij geen licentie krijgen zeker hé ? Ik vind dit erg - maar medelijden dat bestaat niet in de sport hoor beste vrienden - stel u voor zeg !

Lees meer