3 Louis de Vries
Louis de Vries

De Vries blijft zich vastklampen aan laatste strohalm: "We zitten in afrondende fase met nieuwe investeerder”

Geen licentie voor Sporting Lokeren. Dat meldde voorzitter Louis de Vries zelf aan onze redactie. “Zoals verwacht. We wisten het al sinds vorige week”, vertelt hij in een uitgebreide reactie. Maar er is - jawel - hoop voor Lokeren. “We zijn in een afrondende fase met een nieuwe investeerder.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Toen we vorige week moesten ‘verschijnen’ voor de licentiecommissie via videoconferentie, wisten we al dat we geen licentie zouden krijgen”, aldus De Vries. “We beantwoorden nu niet aan alle criteria. Dit is nieuws dat we verwacht hadden. We hebben de mogelijkheid om in het beroep te gaan bij het BAS, en dat gaan we ook doen.” 

Sporting Lokeren kampt al maanden met financiële problemen. “We hebben onvoldoende betalingen gedaan. Dat speelt al een tijdje. De schulden die moeten afgelost worden bedragen tussen de 3,5 en 4 miljoen euro.” De Vries zoekt al een tijdje naar een kapitaalkrachtige overnemer, maar dat lukte vooralsnog niet. 

3
Photo News

Volgens De Vries is er wel een - zoveelste - oplossing in de maak. “We zijn met iets bezig. Misschien komt de oplossing al binnen enkele dagen. We zijn aan het praten met investeerders en hebben een ernstige piste. We zullen nog een paar dagen nodig hebben om dat in orde te krijgen. De onderhandelingen zitten in een afrondende fase. Maar dat heb ik de voorbije weken al vaak meegemaakt, en dan gebeurde er telkens iets onverwachts waardoor de deal afsprong. We zijn slachtoffer van de huidige situatie (verwijst naar de coronacrisis, red.). Toen ik in januari meldde dat de Chinese zakenrelaties geblokkeerd zaten, werd er nog wel gniffelend gedaan. Maar nu begrijpt iedereen wel hoe het in elkaar zat.” 

Over de nieuwe investeerders kan en wilt De Vries niets zeggen. “Er is complete geheimhouding. ‘Als er iets uitlekt, dan trekken wij ons terug’, klinkt het vaak. Dat risico wil ik niet lopen.” En zo komt er - wie weet - toch nog een oplossing uit de bus voor het noodlijdende Lokeren. “Ik hoop dat we snel weten waar we staan.” 

Het is niet de eerste keer dat De Vries met een ‘oplossing’ komt voor Sporting Lokeren. Zo was er in januari sprake van een sponsordeal met de Chinese  sportfirma Ke Hua Sports, maar die deal ketste af, volgens De Vries “door de coronacrisis”. Er was ook het principe-akkoord met Le Hafia FC, een Guineese eersteklasser. Die zou in ruil voor financiële steun aan Sporting Lokeren naar eigen zeggen een dubbel strategisch doel bereiken. Enerzijds opent het een extra afzetmarkt - lees: Lokeren - voor Guineese talenten, anderzijds kan het profiteren van de Lokerse knowhow op vlak van management en sportieve prestaties. Maar rond die deal is het al even windstil. Er was op een bepaald moment ook sprake van investeerders uit Dubai - ook deze keer zonder gevolg.

Lees ook:

Daknam, waar ooit goud blonk: blik op het rijke verleden van Sporting Lokeren, dat geen proflicentie meer krijgt

Corona of niet: licentiecommissie kent geen genade voor probleemgevallen

Positief licentienieuws voor Beerschot en OHL... bibberen voor KV Oostende

3
Photo News

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Olivier van Kerckhove

    Veel Bla Bla Bla met deze man, A.U.B verlaat Lokeren en geef onze ploeg terug. Alleen maar woorden en geen daden.

  • Peter Moens

    Zolang De Vries probeert heb ik geen probleem maar het zal hem toch maar eens moeten gaan lukken of ik vrees dat men hem dan zal afmaken van hier tot in Marbella .

Lees meer