Doelpunten Raman en Gerkens onvoldoende voor gedreven Kanaries

STVV en Lokeren hebben de punten verdeeld. De Kanaries speelden 2-2 gelijk tegen het team van Georges Leekens. Lokeren kwam al vroeg op voorsprong maar Raman en Gerkens bogen die al snel om. Op slag van rust kon Bolbat profiteren van een misser achterin bij STVV en de eindstand op het bord zetten. STVV boekt zo nog steeds geen thuisoverwinning in 2016, Lokeren kon uit nog geen enkele wedstrijd in 2016 winnen.

Zoals de voorbije weken startten de Kanaries vrij hevig aan de wedstrijd, maar konden ze geen doelpunt maken. Proschwitz probeerde het in de eerste minuten drie keer, maar hij kon Verhulst niet tot een redding dwingen. Lokeren speelde helemaal niets klaar, maar bij de eerste aanval was het wel meteen raak. Patosi pakte Dutoit tegenvoets.

De Kanaries lieten zich niet zomaar inpakken op eigen veld en boden hevig weerwerk. Raman was bedrijvig en kon net voor het halfuur de gelijkmaker binnenwerken op een perfect aangesneden voorzet van Bagayoko. Tien minuten later kon Stayen opnieuw aan het feest wanneer Pieter Gerkens zijn eerste voor Sint-Truiden maakte.

In de slotminuut van de eerste helft deed Gerkens dan weer wat minder goed werk. Hij trapte naast een bal op de rand van de eigen zestien en bood zo Bolbat de 2-2 aan.

3
photo_news
3
photo_news

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Veel drang naar voren bij STVV en een bedrijvige Raman. Het vizier van de jonge speler stond wel niet helemaal scherp en kort voor het uur moest hij vervangen worden. Niet veel later schoot Swers na een heerlijke actie de bal knap voorbij Verhulst, maar hij vertrok vanuit buitenspel en zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden.

Ojo, die in de plaats van Raman op het veld kwam probeerde zich ook te tonen. Hij draaide mooi weg van zijn verdediger, maar kon niet op doel besluiten. Vijf minuten later kon de japanner opnieuw uithalen, maar trapte hij te centraal.

In het absolute slot verdiende Lokeren nog een penalty nadat Dussaut de bal tegen de arm kreeg van kortbij. Vertenten floot niet.

Lees nu het uitgebreide verslag van onze man op Stayen op HLN Plus.

3
photo_news

Lees meer