4
BELGA

Lokeren op weg naar amateurs? “Ik ben nog nooit zó belachelijk gemaakt”

Ontluisterend. Een ander woord om de prestatie van Sporting Lokeren te omschrijven is er niet. Ooit houdt het op. Roeselare won meer dan verdiend op Daknam en is zich voorzichtig uit de problemen aan het spelen. Lokeren daarentegen gaat van kwaad naar erger. Dieper kan de ploeg haast niet meer zinken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

We speelden niet als degradatiekandidaat, maar als degradant

Lokeren-coach Stijn Vreven

Du jamais vu. Of toch bijna. De laatste keer dat een ploeg in ons land op twee jaar tijd van eerste klasse naar eerste amateur/derde klasse zakte, dateert al van ruim 20 jaar geleden. KV Kortrijk overkwam het rond de eeuwwisseling. In 1998-1999 gedegradeerd naar tweede, een seizoen later naar derde. ‘t Is nog niet zover, maar Lokeren is wel goed op weg om de West-Vlamingen na te doen. 

Over halfweg dit seizoen staan de Waaslanders troosteloos laatste in 1B. Mogelijk brengen de play-downs eind dit seizoen nog redding, maar voor het zover komt moet er nog héél veel veranderen op Daknam. Roeselare -nochtans ook geen hoogvlieger in 1B- tikte Lokeren zaterdagavond na rust van het kastje naar de muur. Het won met 1-3. “Ik ben nog nooit zó belachelijk gemaakt”, reageerde doelman Davino Verhulst. 

4 Jelle Van Damme.
BELGA Jelle Van Damme.

Of om trainer Stijn Vreven te citeren: “We speelden niet als degradatiekandidaat, maar als degradant. We verloren heel verdiend. Onverklaarbaar en onvergeeflijk. Hier op Lokeren is alles oké en gezellig. Maar dat mág niet nu! We kunnen gewoon geen voetbalmatch van 90 minuten aan. We zitten in een heel slechte situatie, die we heel snel moeten omdraaien.” Exact vijf jaar geleden speelde Lokeren nog de poules van de Europa League. Wat nu rest is niks. Geen supporters, geen punten, geen geld. Wie keert het tij, wie stopt de vrije val?

4 Stijn Vreven.
BELGA Stijn Vreven.

Maar ondertussen dreigt play-off 3, of de zogenaamde play-downs, voor Lokeren. Het nummer zeven en acht maken in een ‘best of five’ uit wie degradeert uit het profvoetbal. Het nummer zeven uit het eindklassement krijgt drie punten voorsprong en heeft het eerste thuisvoordeel. Roeselare en Lommel met beiden 18 punten zijn momenteel het nummer 6 en 7. Lokeren telt als nummer laatst 14 punten.

4 Van l naar r: Voet, Holmes, Camargo en Basani na een nieuwe Roeselare-goal.
BELGA Van l naar r: Voet, Holmes, Camargo en Basani na een nieuwe Roeselare-goal.

LOKEREN: Verhulst, Tirpan, Diaby, Van Damme, De Jonghe, Amano (73' Diakhaté), Marecek, Benchaib (64' Straetman), Koike, Hajric (46' Habibou), Beridze.

ROESELARE: Biebauw, Camargo, Holmes, Voet, Sy, Mvuemba, Rommens, Andzouana, Tulio (45' Bassani), Nouri (93' Vervoort), Casagolda (57' Godwin).

DOELPUNTEN: 20' Amano (1-0), 51' Voet (1-1), 79' Camargo (1-2), 83' Bassani (1-3).

Lees meer