2 Gano (links) en Bongonda pikten elk hun doelpuntje mee.
BELGA Gano (links) en Bongonda pikten elk hun doelpuntje mee.

STAGES 11/07. RC Genk ruim voorbij Israëlische kampioen - KV Mechelen in opperbeste sfeer op trainingsveld

RC Genk ruim voorbij Maccabi Tel Aviv

RC Genk heeft vanavond zijn vierde overwinning in evenveel oefenwedstrijden behaald. Op stage in Horst nam de landskampioen met 4-1 de maat van Maccabi Tel Aviv, de Israëlische landskampioen. Na elf minuten kopte Dewaest de 1-0 tegen de netten. Iets voor het uur verdubbelde Bongonda de score. Vanaf de stip scoorde Chico na 72 minuten de aansluitingstreffer voor Maccabi. Piotrowski en Gano zetten in het slotkwartier echter de puntjes op de i. Voor de Limburgers is het al de vierde zege in deze oefencampagne. Eerder gingen amateurclub Termien (2-5), eersteprovincialer Bregel Sport (1-10) en amateurclub KVK Beringen (0-12) voor de bijl. Zondag is Lokomotiv Zagreb de laatste sparring-partner voor de Supercup tegen bekerwinnaar KV Mechelen op zaterdag 20 juli.

2 Dewaest bracht RC Genk na elf minuten op voorsprong.
BELGA Dewaest bracht RC Genk na elf minuten op voorsprong.

KV Mechelen in opperbeste sfeer op trainingsveld

KV Mechelen is aan zijn vierde stagedag begonnen met een stevige boost. De beslissing van het BAS om Malinwa komend seizoen in 1A te laten spelen heeft voor zekerheid en rust gezorgd in de groep. De druk is weg. In een ontspannen en gedreven sfeer trainden de spelers op aanvalsvormen en werkten ze intense 6 tegen 6-wedstrijdjes af. Het ploegje van Igor De Camargo (vervolledigd door Arjan Swinkels, Arno Van Keilegom, Maxime De Bie en Ahmed El Messaoudi) trok aan het langste eind.

Trova Boni bleef aan de kant met een kuitblessure, Lucas Bijker verliet de stage om privéredenen. De Nederlander sluit morgen normaal gezien weer aan bij de groep. Youngster Aster Vranckx moest de training na de opwarming staken met last aan de lies. Om de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk niet in het gedrang te brengen werkte hij binnen een apart programma af.

Opvallend: physical coach Glenn Vanryckeghem verscheen op training met een kaalgeschoren hoofd. “In januari zei ik tegen enkele stafleden dat ze mijn haar mochten afscheren als we in 1A zouden spelen én de beker zouden winnen. Dat is sinds gisteren het geval en de ploeg was mijn belofte duidelijk nog niet vergeten”, lacht Vanryckeghem. Michael Verrips, Gustav Engvall, Joachim Van Damme en Alexander Corryn voegden gisteravond de daad bij het woord. (ABD) 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Yoshua Teirlinck

    Joseke, welke bewijzen? Geen overschrijvingen, geen spelers benaderd, geen scheidsrechters benaderd, geen trainers/voorzitters benaderd door KVM, enkel een maffioze makelaar luisterend naar de naam Velkjovic die is buitengewerkt door KV en uit was op wraak. Kijk beter eens naar Eupen-Moeskroen waarom worden zij niet bestraft? Omdat het bondsparket er zelf voor iets tussen zat

  • Nekes Goyvaerts

    Joseke hoe kan je een match omkopen als de spelers van niets weten. Leg mij daar eens uit

Lees meer