2 KVM op stage.
ABD KVM op stage.

STAGES. Kansloos KVM lijdt eerste nederlaag in voorbereiding tegen RKC

KV Mechelen heeft de euforie van de laatste dagen niet kunnen verzilveren met een overwinning. Malinwa ging kansloos onderuit in de oefenmatch tegen Eredivisieclub RKC Waalwijk met 3-1.

Het eerst gevaar kwam van Mechelen. Na een goeie run besloot Storm recht op de doelman, maar het waren de Nederlanders die de score openden uit een corner. Van Hoorenbeeck kopte ongelukkig in eigen doel, ook doelman Castro ging niet vrijuit. KV Mechelen liep achter de feiten aan en had het moeilijk in balbezit. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Malinwa meer in het spel voor. Maar uitgespeelde kansen kon het niet afdwingen.

Na de pauze waren de beste kansen meteen voor RKC. In minuut 55 verdubbelde het zijn voorsprong via Spierings. Even later werd de Mechelse verdediging helemaal zoek gespeeld. Sow twijfelde niet en knalde de 3-0 tegen de netten. Bosiers kon de score in de slotfase nog milderen op assist van De Camargo, maar het was simpelweg niet goed genoeg om het RKC echt moeilijk te maken. 3-1-nederlaag dus, de eerste in deze voorbereiding. Morgen oefent het tegen Heerenveen.

Opstelling KV Mechelen: Castro, Zeroual, De Bie, Van Hoorenbeeck, Corryn, Van Damme (46’ El Messaoudi), Coveliers, Bosiers, Van Keilegom, Storm, De Camargo

Doelpunten: 5’ Van Hoorenbeeck (1-0, owngoal), 55’ Spierings (2-0), 60’ Sow (3-0), 89’ Bosiers (3-1)

Korte ochtendtraining

Voor de oefenpartij tegen RKC Waalwijk werkte Malinwa een rustige en korte ochtendtraining af. Na de opwarming en enkele rondo’s werden de spelers opgedeeld in twee groepen. De jongens die aan de aftrap stonden, oefenden op stilstaande fases. De anderen speelden een kort wedstrijdje. 

2 KVM op stage.
ABD KVM op stage.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer