BELGA

"De Camargo wil nog steeds naar Qatar en weigert mee te trainen"

Gistermiddag is De Camargo teruggekeerd uit Doha, maar vandaag staat hij nog niet op het trainingsveld. Officieel is de spits van de Rouches nog te vermoeid door de vlucht uit Qatar via Amsterdam. Het lijkt echter duidelijk dat De Camargo zwaar teleurgesteld is over zijn afgesprongen transfer. Dit weekend, wanneer Standard zaterdag (18u) op Zulte Waregem speelt, zou hij wel gewoon in de selectie zitten.

In Luik zitten ze opnieuw met een  een vervelend dossier. Volgens de Waalse pers leurde voorzitter Dûchatelet, in een poging van het zware contract van De Camargo af te geraken, al maanden met zijn spits. Nu de Braziliaanse Belg deze week dan via zijn manager Paul Stefani dicht bij een financieel bijzonder lucratieve deal stond in Qatar, laten de Rouches hun topschutter toch niet vertrekken.

De Camargo zou daar alles behalve mee opgezet zijn en zich een speelbal voelen tussen Duchâtelet enerzijds en het duo Venanzi/Lawarée anderzijds. Dat is respectievelijk de ondervoorzitter en de sportief raadgever op Sclessin. Wil een mentaal gebroken De Camargo door niet te trainen alsnog een transfer forceren? Standard herhaalt dat het de spits, al goed voor tien goals dit seizoen, dit seizoen zeker niet meer laat vertrekken.

Nog nieuws uit Standard vandaag: de Rouches gaan niet in beroep tegen de door hen opgelegde straf voor de anti-Defourtifo. Van de Geschillencommissie had de club één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel gekregen én een boete van 5.000 euro. Het bondsparket had geëist dat de tribune waar de Ultras gevestigd zijn (de T3) minstens een wedstrijd zou gesloten worden, maar dat liet het bondsreglement niet toe.

Lees meer