2 Marouane Fellaini in het shirt van Manchester United.
photo_news Marouane Fellaini in het shirt van Manchester United.

Advocaat Fellaini ontkent dat ex-Rode Duivel gaat investeren in vastgoedproject Standard

Nog een kleine week en Standard moet via het BAS proberen om zijn licentie te halen. Een heikel punt voor de licentiecommissie was de verkoop van het stadion aan de ‘Immobilière du Standard de Liège’. Voorzitter Venanzi zou Marouane Fellaini gecontacteerd hebben om mee te stappen in het vastgoedproject, maar de advocaat van de ex-Rode Duivel ontkent dat verhaal.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bruno Venanzi zou samen met een groep investeerders - met onder meer Axel Witsel die 1,5 miljoen euro op tafel legde - het stadion kopen voor 12 miljoen euro en verhuren aan de club. Een goed plan op het eerste gezicht.

Alleen was de licentiecommissie er niet van overtuigd dat Venanzi en co die twaalf miljoen euro effectief op tafel konden leggen. Uit de bankrekening van het vastgoedproject zou dat alleszins niet blijken. En dus werd de licentie geweigerd.

Dat zorgde even voor bezorgdheid in Luik - de club ging meteen in beroep bij het BAS. Maar de hemel lijkt intussen opgeklaard voor de Rouches. Venanzi contacteerde enkele lokale investeerders én naar verluidt ook Marouane Fellaini om mee te stappen in het vastgoedproject. Maar Stijn Debaene, advocaat van Fellaini, ontkent dat verhaal. “Dat klopt niet. Misschien hebben Witsel en Fellaini gebabbeld, maar Marouane heeft alleszins nooit contact gehad met Venanzi om te investeren in dat vastgoedproject. Daar ben ik zeker van.” 

De lokale investeerders zouden wel bereid zijn hun schouders te zetten onder het project. Bij Standard zijn ze nog altijd zelfverzekerd dat ze hun licentie zullen behalen voor het BAS.

Lees ookStandard nuanceert schulden in jaarrekening en licentierapport: “Er is geen gat van 14 miljoen euro te vullen”

Lees ook: Sporteconoom over immo-constructie bij Standard: “Brengt nu geld op, maar op lange termijn is het een probleem”

Lees ook: Vragen bij nv Venanzi: Standard trekt ‘geschokt’ naar het BAS

Lees ook: Met dank aan Zinho ‘de Verzoener’ Vanheusden: Standard poetst imago op (+)

Lees ook: Fellaini mag na ziekenhuis verlaten, maar moet wel nog twee weken in quarantaine: “Heb zwaarste achter de rug”

2 Fellaini gaf vorig seizoen de aftrap van de Waalse derby tussen Standard en Charleroi.
Photo News Fellaini gaf vorig seizoen de aftrap van de Waalse derby tussen Standard en Charleroi.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • lu marissen

    Hij zou goed zot zijn en nu weet het BAS wat het moet doen want ze zijn alweer aan het sjoemelen

  • marc germeau

    Begrijp ik nu goed dat Standard zijn eigen stadion verkoopt aan een investingsgroep, dat zelf het geld nog moet inzamelen, om het vervolgens van die groep te huren?

Lees meer