8
BELGA

Exclusief voor abonnees

Cliché of niet: de cirkel is rond voor Michel Preud'homme

Om het met een cliché te zeggen: de cirkel is rond. Michel Preud’homme keert in principe terug naar Standard de Liège. De club waar hij eerder al speler, trainer (twee keer) en technisch directeur was. De Luikse jaren van MPH.

19 augustus 1977: debuut in doel

41 jaar geleden debuteerde de toen 18-jarige Michel Preud’homme in het eerste elftal van de Rouches waar hij zich acht jaar eerder had aangesloten. Dat debuut kwam er onverwacht voor de jonge MPH. Door blessures bij eerste doelman Christian Piot én tweede doelman Jean-Paul Crucifix – hij viel uit tijdens de match – krijgt Preud’homme zijn kans in de thuiswedstrijd tegen Boom. In de wedstrijd erna tegen Anderlecht is hij titularis, zijn plaats zou hij lange tijd niet meer kwijtspelen. Meteen de harten veroverd van de Luikse fans. Zijn stijl slaat aan, de passie die hem kenmerkt als coach straalde hij toen al uit.

8
RV

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer