2
BELGA

Inter denkt aan vervroegde terugkeer Zinho Vanheusden

Blijft het bij anderhalf seizoen voor Zinho Vanheusden (20) in Luik? De kans bestaat. Volgens Italiaanse media denkt Inter Milaan er in elk geval aan om de terugkoopclausule in het contract van Vanheusden vervroegd te activeren.

Afgelopen zomer nam Standard Zinho Vanheusden definitief over van de ‘nerazzurri’, voor een transferbedrag van 12,6 miljoen euro. Een absoluut record in België. Standard hielp Inter daarmee aan de ‘Financial Fair Play’ regels te voldoen. Als tegenprestatie nam Inter een terugkoopclausule van 15 miljoen euro op in de overeenkomst. Daarmee zou de ploeg van Lukaku Vanheusden dus voor een vastgelegd bedrag kunnen terugkopen, zij het pas na twee seizoenen. 

Vanheusden was dit seizoen een lichtpunt in Luik. Een leider in de kleedkamer en op het veld. Ook in Milaan bleven zijn sterke prestaties niet onopgemerkt. In die mate zelfs dat ze hem nú al willen terughalen. Financieel heeft Standard geen overschot, de Rouches haalden ternauwernood een licentie voor volgend seizoen. Een vertrek van Vanheusden zou op Sclessin voor zuurstof kunnen zorgen. De entourage van Vanheusden wilde de berichten uit Italië niet ontkennen en laat weten dat zowel een transfer als een verlengd verblijf bij Standard nog op tafel ligt.

Lees ook: Mazzu tekent voor één seizoen bij Union, contract wordt automatisch verlengd als hij Brusselse club naar 1A loodst

2 Vanheusden heeft gescoord in Genk - Standard.
Photo News Vanheusden heeft gescoord in Genk - Standard.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wouter Van de Walle

    Inderdaad Frank, gaat een grote worden

  • alfons moons

    Eerlijk had ik er véél meer van verwacht ! Lijkt me iemand die moet oppassen om niet naast zijn schoenen te lopen. Mekkeren, vuile fouten, druk sticuleren de hele poespas ! Niet doen Zinho dan komt het wel goed ! No hard feelings.

Lees meer