2
BELGA

Marc Brys onder druk? Sint-Truiden reageert: “Er waren nooit problemen tussen club en staf”

Ondanks een mooie 7 op 9 en een veilige plek in de middenmoot, hangt het zwaard van Damocles toch boven het hoofd van Marc Brys. Reden is dat hij enkele ‘aanwinsten’ geen kansen geeft. STVV reageerde intussen op de clubwebsite. “Er zijn nooit problemen geweest tussen staf en club”, klinkt het. 

Seung-Woo Lee en Cong Phuong komen weinig in actie. Enerzijds omdat ze niet direct passen in zijn favoriete 3-5-2 systeem, anderzijds omdat ze tot nader order geen meerwaarde betekenen voor het team. En laat het nu net de Vietnamese Messi Cong Phuong en de Zuid-Koreaan Lee (ex-Barcelona, ooit nog bij de 20 beste jongeren ter wereld) zijn die de commerciële deuren van DMM naar die twee Aziatische landen extra groot moesten open zetten. 

Daarnaast hekelde Brys al vaker het transferbeleid van CEO Tateishi & co. Zo had het team dringend nood aan vervangers voor Tomiyasu, Kamada, De Sart en andere Bezussen, maar kreeg Brys enkel vijf verdedigende middenvelders, evenveel pocketflanken, Suzuki en, in laatste instantie, Steve De Ridder. “Wat wil je dat ik hierover zeg”, reageert Marc Brys aan de telefoon. “Ik ga geen commentaar geven natuurlijk. De Japanners beslissen. En ook al doe en beslis ik alles in eer en geweten, daar heb ik sowieso geen vat op.” 

STVV reageert 

Voorzitter David Meekers. “We hebben een Japanse hulpcoach voor de beloften gehaald en ook een Japanse videoanalist. Maar dat kadert zeker niet in een plan om Brys opzij te zetten, want de keuze voor een Belgische hoofdcoach was en is een zeer bewuste keuze. Die staat dus niet ter discussie. Als dat wel zo zou zijn, dan wist ik het. Dat Phuong en Lee nog niet worden gebezigd, heeft daar niks mee te maken. Het zijn de resultaten die tellen.”

Naast de voorzitter reageerde Sint-Truiden ook op de clubwebsite. “Er waren nooit problemen tussen club en staf. Er heerst een wederzijds respect tussen de club, de coach en alle spelers. Sommige van onze spelers werden ook specifiek genoemd in de media maar de club gelooft in elk van hen. Wij staan als club boven alle geruchten. We blijven ambitieus en we doen ons best om onze doelen te bereiken. De club gelooft in haar technische staf en in al haar spelers. We zijn ervan overtuigd dat ons team zelfs nog sterker is dan vorig voetbalseizoen.”

2
BELGA

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christiane Van Croonenborch

    Een vakman op;gebied van voetbal. Maar ja als je de vriendjes van de voorzitter al moet opstellen en die kunnen nog geen krant uit elkaar trappen ben je snel de pineut . maar Marc zal wel snel een andere club vinden dan

  • dirk verhelst

    Misschien de aangewezen man om de vedetten van RAFC terug met hun voetjes op de grond te zetten , want Lazlo schijnt het niet te lukken !

Lees meer