Tijdens STVV - Oostende hing dit spandoek in de tribune: 'Vaes de baas, altijd present'. Maarten Vaes vocht toen nog voor zijn leven in het ziekenhuis. Hij is vandaag aan zijn verwondingen bezweken.
Birger Vandael Tijdens STVV - Oostende hing dit spandoek in de tribune: 'Vaes de baas, altijd present'. Maarten Vaes vocht toen nog voor zijn leven in het ziekenhuis. Hij is vandaag aan zijn verwondingen bezweken.

Voetballer (20) bezwijkt aan verwondingen na ongeval

De jonge voetballer Maarten Vaes van derdeprovincialer RDK Gravelo in Buvingen bij Gingelom is deze ochtend in het UZ Leuven bezweken aan de verwondingen, die hij vorige week donderdag had opgelopen bij een verkeersongeval.

Op donderdag 26 januari reed Maarten van de voetbaltraining naar huis. Rond 21.15 uur liep het echter mis op de Borgwormsesteenweg. Hij ging met zijn voertuig van de rijbaan af en vloog in een fruitplantage.

Door de klap werd de jongeman uit het wrak geslingerd. Een passerende automobilist verwittigde de hulpdiensten. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Sint-Truiden overgebracht.

Vervolgens werd Maarten gisteren naar het UZ Leuven overgebracht. Daar bezweek de jongeman echter aan zijn verwondingen.

Supporters van zijn favoriete club STVV hingen afgelopen weekend een spandoek op met steunende woorden. Vaes ging regelmatig met de kanariesupporters mee naar uitwedstrijden.

De familie reageert aangeslagen via Facebook. Erwin Vaes, de papa van Maarten, dankt iedereen voor de steun die hij en de familieleden de afgelopen dagen kregen. "Mijn gemis is ondragelijk, pijn die ik nooit gevoeld heb", staat er te lezen.

STVV-fans eren 'Vaes de baas' na zwaar auto-ongeval | HLN Sint-Truiden

Lees meer