PN/BELGA

Van “het totaalplaatje klopt” tot “na zo'n lange tijd heb je het wel gehad”: Verheyen verloor steeds meer de moed in Oostende

Met de beste bedoelingen begonnen, maar nog voor het einde van de reguliere seizoen vertrokken met de vrees voor een ‘Lokeren-scenario’. De doortocht van Gert Verheyen (48) in de Versluys Arena is niet geworden wat de ambitieuze ex-speler van Club Brugge ervan gehoopt had.

 Verheyen was nochtans vol goede moed begonnen aan de kust, maar hoe langer hoe meer voelde de voormalige Rode Duivel dat hij misschien niet op de juiste plaats zat om zijn ambities waar te maken - na het vertrek van Marc Coucke zijn er aan zee veel minder middelen beschikbaar. Dat Verheyen doorheen het seizoen steeds meer de moed leek te verliezen, blijkt uit twaalf chronologische quotes die de hij doorheen het seizoen uitsprak:

Verheyen bij zijn voorstelling als Oostende-coach op 25 april 2018:

Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte. En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende. Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis.

Verheyen op 4 juli, KV Oostende speelde net ervoor een oefenmatch in Renesse (Zeeland): 

Er zijn wat dagdagelijkse probleempjes, maar voorlopig heeft niets mij verrast en kloppen de verhalen. Of ik het plezant vind? Ik ben er niet aan begonnen omdat het plezant zou zijn, maar wel omdat ik het wou. Velen zeiden: 'Gert, doe het niet, het is een hondenjob.’

Verheyen op 28 juli na de wisselvallige voorbereiding van KV Oostende en aan de vooravond van de nieuwe competitie:

Goed starten is altijd meegenomen. Maar het wordt afwachten wat mijn jongens zullen brengen, want vorige week was ik onaangenaam verrast door de galamatch tegen Zagreb. De kwaliteit in balbezit moet omhoog, dat is een enorm werkpunt.

Verheyen op 30 juli, na de eerste competitiematch van KVO (2-1 winst tegen Moeskroen na een match met twee gezichten. Voor rust speelde KVO dramatisch, na rust veel beter):

Voetbal is emotie, en dat ontbreekt een beetje bij ons. We hebben het moeilijk om blij of teleurgesteld te zijn. Wij zijn altijd hetzelfde. En dat kan niet.

Verheyen op 8 oktober, KVO stond op dat moment achtste in de Jupiler Pro League:

Ik had graag de helft van de punten gehad, maar dat is net niet gelukt. Maar goed, 14 punten is zeker niet verkeerd. Die achtste plaats geeft uitstekend weer waar wij moeten staan ten opzichte van de andere teams. Om daar te blijven, zullen we af en toe matchen moeten winnen, zoals we tot dusver gedaan hebben. We kijken eerder achter ons dan voor ons en dat is de juiste ingesteldheid in ons geval.

Verheyen nadat Tom De Sutter de kans kreeg om mee te trainen bij de kustploeg:

Toen de voorzitter en Hugo Broos mij de vraag stelden, heb ik niet lang getwijfeld. We hebben niets te verliezen en bovendien is onze kern niet zo groot dat er geen plaats meer is voor een extra speler.

Verheyen op 15 december, toen KVO in de Croky Cup speelde voor een ticket voor de halve finales

Ik ben gematigd tevreden over ons seizoen tot dusver. We speelden niet altijd overweldigend, maar het was ook niet altijd slecht. Het is geen toeval of geluk dat we 22 punten verzamelden. Werkpunten zijn onze balvastheid en het scorend vermogen, maar over veel dingen ben ik heel tevreden.

Verheyen op 19 januari, na de winterstage van KVO in Spanje:

We hebben de goeie sfeer en gedrevenheid vanop stage meegenomen naar Oostende. Ik heb de indruk dat de ploeg steeds meer oppikt waar ik heen wil, ook op voetballend vlak. Zondag moet het op het veld gebeuren, maar ik heb een goed gevoel.

Verheyen op 4 februari, nadat KVO een vijfde nederlaag leed in zes matchen:

Het was wederom een match waarin we iets konden halen, maar wéér hebben we dat niet gedaan. Of dat enkel pech is of niet, daarover gaan we niet discussiëren. We staan waar we staan (1 punt voor de voorlaatste in de stand op dat moment, red.) en hebben dringend punten nodig. Dit om te blijven geloven in waar we mee bezig zijn. Nu verspelen we veel energie zonder dat we beloond worden. En dat begint zwaar te wegen.

Verheyen op 11 februari na een 1-1-gelijkspel tegen Charleroi:

We zijn wel ontgoocheld in de prestatie. Aan de bal verwacht ik veel meer van mijn ploeg. Niet dat we in Charleroi dominant kunnen voetballen, maar aanvallend mag het toch iets meer zijn. We hebben negentig minuten verdedigd en dat is niet zo prettig om te zien.

Verheyen op 23 februari, in aanloop naar de matcht tegen Cercle:

"Ik ben nog steeds heel tevreden om in Oostende te zijn, maar niet tevreden over de resultaten. Het is simpelweg niet goed genoeg, dat geldt ook voor mij als trainer. Na nieuwjaar hebben we nog niks laten zien en iedereen snakt hier naar een overwinning.

Verheyen afgelopen weekend na het gelijkspel van KVO tegen Waasland-Beveren:

We zijn gered, maar het behoud interesseert me vandaag niet. 't Ziet eruit alsof ze met een rugzak van 30 kilogram spelen en al negentig minuten in de benen hebben. Als je onze passing ziet... dat zou niet mogen in eerste klasse. Ik ben zeer teleurgesteld, ook omdat dit niet uit de lucht komt vallen. We zien dit veel te vaak op training en in de matchen. En na zo'n lange tijd heb je het wel gehad.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ronny dolphen

    T'is allemaal show...hij wordt de nieuwe trainer op club....(Leko mag zijn valies maken)….er waren al enkele weken geruchten daarover op KVO...maar toch succes !!

  • Freddie Heremans

    Meneer Georges Vande Velde, u weet niet hoezeer u de bal mis slaat in uw reactie over Gert Verheyen. En wees maar zeker dat dit Club-monument T1 bij blauwzwart wordt, de vraag is alleen : wanneer ?

Lees meer