2 De goal van Vanaken werd afgekeurd voor vermeend hinderlijk buitenspel van Wesley.
RV De goal van Vanaken werd afgekeurd voor vermeend hinderlijk buitenspel van Wesley.

Exclusief voor abonnees

VAR project manager verdedigt zich: “1 of 20 centimeter: buitenspel is buitenspel”

De VAR deed zondag weer van zich spreken. Een handsbal van Yari Verschaeren bleef onopgemerkt, terwijl goals van Vadis Odjidja en Hans Vanaken wél afgekeurd werden. Dat vraagt om een woordje uitleg.

De tussenkomsten van de videorefs werden zondag niet gesmaakt. Ze waren en zijn overijverig in de play-offs, zo klinkt het. In Gent was Club-trainer Ivan Leko niet te spreken over hun bijdrage: “Elke week is de VAR de man van de match.” De kritiek wordt bij de arbitrage op een zucht onthaald. Zij passen niet meer dan de regels en de theorie toe, zeggen ze. Het protocol wil dat bij elk doelpunt wordt nagegaan of alles in de opbouw correct is verlopen. Of er geen buitenspel of overtreding aan voorafging.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Urbain Schuermans

    buitenspel kan opgelost worden door naar stand van de voeten te kijken

  • Rune Vandendael

    1 cm of 20 cm? Met de nagel geraakt of met de hand geraakt HANDS IS HANDS!

Lees meer