2 Standard-verdediger Milos Kosanovic.
BELGA Standard-verdediger Milos Kosanovic.

Veljkovics cliënten onder de loep: gerecht speurt naar zwart geld bij ‘Joegoslavische connectie’

Als makelaar had Dejan Veljkovic de voorbije jaren zowat elke speler en trainer uit de Balkan in zijn portefeuille. Het gerecht pluist nu de bankrekeningen uit van minstens zeven (ex)spelers, schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

De onderzoeksrechter besliste volgens de krant om rekeningen van Veljkovics cliënten onder de loep te nemen. Hierbij zouden minstens zeven ‘Joegoslaven’ in het vizier komen.

Het zou gaan om Predrag Filipovic (ex-Lokeren en ex-Aalst), Aleksandar Jankovic (driemaal trainer bij Lokeren en tweemaal bij KV Mechelen), Milos Kosanovic (ex-KV Mechelen en ex-Standard Luik), Tomislav Mikulic (gewezen speler van Racing Genk, Standard Luik, Germinal Beerschot en Oud-Heverlee), Ivan Obradovic ­(speler van Anderlecht en voorheen KV Mechelen), Bojan Jorgacevic (gewezen keeper van Club Brugge en AA Gent) en Zvonko Milojevic (ooit keeper bij Lokeren en Anderlecht).

2 Als makelaar had Dejan Veljkovic de voorbije jaren zowat elke speler en trainer uit de Balkan in zijn portefeuille. Het gerecht pluist nu de bankrekeningen uit van minstens zeven (ex)spelers.
Photo News Als makelaar had Dejan Veljkovic de voorbije jaren zowat elke speler en trainer uit de Balkan in zijn portefeuille. Het gerecht pluist nu de bankrekeningen uit van minstens zeven (ex)spelers.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rony Bekaert

    Weerbericht van de week voor Panama en de Kaaimaneilanden , hele de week windstil !!..................

  • swa Jonck

    Iedereen gelijk voor de wet : dus voetballers belasten op hun werkelijk loon en alle bonussen. Clubs verplichten fiscale attesten samen met het lopende contract van de speler rechtstreeks aan FOD financien over te maken. Zeer ruime controle bij de clubs. Ieder mankement fiscaal zwaar belasten. Makelaars weren uit het belgische voetbal. Moet allemaal te doen zijn mits men het effectief wil uitvoeren. Maar ja.....

Lees meer