BELGA

Verheyen: “Wat die jongens verdienen, is zéér ongezond. Je kunt vandaag veel geld scheppen in het voetbal zonder te presteren”

Gert Verheyen gaf er een week geleden de brui aan als trainer van KV Oostende. Een opvallende beslissing van Verheyen, die nog ruim twee jaar onder contract lag en geen opstapvergoeding meegraait. Bij HUMO doet hij nu uitgebreid zijn verhaal, en hij neemt daarbij geen blad voor de mond. Enkele van zijn opvallendste quotes:

“Op mijn eerste twee seizoenen bij Lierse na ben ik als speler alleen bij topclubs aan de slag geweest: vier jaar bij Anderlecht, veertien jaar bij Club Brugge. Ik zeg niet dat er bij Oostende niet professioneel wordt gewerkt: hoe je je job beleeft, zou niets te maken mogen hebben met geld. Maar of een speler bij een topclub dan wel bij een middenmoter speelt, heeft niet altijd met voetbalkwaliteiten te maken, maar ook met wat hij ervoor overheeft – met zijn drive, dus. Dan kom je toch bij geld uit. Wat die jongens op dat niveau verdienen, is zéér ongezond. Je kunt vandaag veel geld scheppen in het voetbal zonder te presteren. De macht van de spelers is te groot. Ook als ze niet presteren of zelfs tegenwerken, sta je als club machteloos: je móét hen betalen”

“Hugo heeft me vaak gezegd: ‘Als je zo blijft werken, maak je jezelf kapot.’ Misschien overdreef ik omdat het mijn eerste jaar was. Maar ook als speler werkte ik keihard om mezelf niets te hoeven verwijten. Je wordt ertoe gedwongen omdat je niets aan het toeval wilt overlaten. Grappig, want uitgerekend het toeval speelt toch een grote rol in het voetbal”

“Ik moet nog strenger en meedogenlozer zijn, absoluut. Maar ik kan mezelf ook niet verloochenen. Ik heb nooit gespééld dat ik kwaad was, zoals sommige trainers dat kunnen. Misschien moet ik dat leren”

“Of ik mijn tijd bij KVO beschouw als een mislukking? Voor mezelf wel, ja. Maar mocht ik het van buitenaf als analist bekijken, dan zou ik zeggen: ‘Goed gedaan, want je bent niet gedegradeerd’.”

Lees het volledige interview integraal op de website van HUMO!

53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • frans ornelis

    waarom heeft hij dat niet verteld toe hij zelf nog voetbalde ik denk dat hij toen goed betaald werd het ergste in de voetbalsport dat ze veel minder rsz en belastingen betalen dan de gewone werk man dat is pas schandalig ze zouden het herzien maar het is daar heel stil gebleven

  • Steven Moreels

    Ik vind de lonen ( naar verhouding toe ) in de provinciale reeksen vele malen erger. Daar verdienen ze ook veel terwijL ze allemaal houten benen hebben en de matchen niets waard zijn om naar te kijken. Matchkes voor amper 75 man en een paardenkop, en dan een dik loon krijgen terwijl de matchen om bij te huilen zijn van niveau.

Lees meer