6
Photo News
GNT
GNT
1
2
MOU
MOU
GNT
MOU

VIDEO. Anderlecht dankt Moeskroen in strijd om play-off 1: Henegouwers pakken volle buit bij Gent

AA Gent heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van play-off 1-concurrenten Anderlecht en Charleroi. Sterker nog: de Buffalo’s verloren in eigen huis van Moeskroen (1-2). Voor de Henegouwers was het hun vierde zege op rij. Anderlecht staat daarnaast opnieuw in de top zes, al heeft Gent (zevende) evenveel punten als paars-wit.

Moeskroen groef zich in de Ghelamco Arena allerminst in, en Gent-keeper Kaminski moest de Henegouwers enkele malen van de 0-1 houden. Gent probeerde tegen te prikken, maar kon de opening niet forceren. Toen Taiwo Awoniyi (43.), die de voorbije maanden bij Gent weinig indruk maakte, een voorzet van Benson binnenknikte, stond Moeskroen op slag van rust 0-1 voor.

Vlak na de koffie maakte Sidney Friede (51.) de thuisaanhang helemaal muisstil met de 0-2. Gent sloeg echter snel terug, via Dylan Bronn (60.) die een strafschop verzilverde na een fout op David. La Gantoise ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Moeskroen verdedigde met het mes tussen de tanden. Bezoeker Bakic nam dat iets te letterlijk, en moest vijf minuten voor tijd van het veld met zijn tweede geel. Gent zette alles op alles, maar Sørloth kopte de gelijkmaker tegen de lat.

AA Gent staat samen met Anderlecht op de zesde stek met 38 punten en moet de komende weken vol aan de bak voor een plaats in de top zes. Moeskroen wint in 2019 zijn vierde wedstrijd op rij en staat tiende met 29 punten. Op de volgende speeldag maakt Gent de verplaatsing naar kelderploeg Waasland-Beveren. Moeskroen ontvangt Cercle Brugge.

6
Photo News
6
Photo News
6
Photo News
6
BELGA
6
Photo News

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny Wauters

    Het is toch ongelooflijk dat de spelers van Gent er maar niet in slagen om een wedstrijd van in het begin aan te vatten met de nodige goesting. Je zag het al van bij de aftrap, na twee baltoetsen leveren ze de bal zomaar in bij de opponent. Het is alsof ze de beker al gewonnen hebben. Wel het zou op het einde van de rit wel eens allemaal zeer slecht kunnen uitdraaien. Verder alle lof voor de mentaliteit en spelplezier met een mooi resultaat tot gevolg van en voor de spelers van Moeskroen.

  • Freddie Heremans

    Wat een formidabele trainer die Storck ! Hallo, Club Brugge, zoek het niet te ver voor de oovolger van de zelfmoord-trainer Leko !

Lees meer