7 Van Damme en De Camargo juichen.
BELGA Van Damme en De Camargo juichen.

VIDEO. KV Mechelen geeft dubbele voorsprong tegen tienkoppig Lommel bijna uit handen, maar wint wel na controversiële treffer in het slot

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar KV Mechelen is de tweede periode in 1B toch gestart met een zege. Tegen Lommel - dat een helft met tien speelde na de uitsluiting van Bitsindou - gaf het een 2-0-voorsprong bijna uit handen. In de 87ste minuut zorgde Joachim Van Damme voor de verlossende 3-2. Een controversieel doelpunt, want de bezoekers hadden namelijk een voorafgaande fout van De Camargo gezien. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Flashback naar 17 augustus 2018. Na twee gelijke spelen zit er na even veel speeldagen al flink wat druk op de Mechelse ketel. Coach Dennis van Wijk voelt het al helemaal warm worden als Lommel kan profiteren van het rode karton van Seth De Witte. Na doelpunten van Brebels en Rocha stappen de bezoekers Achter de Kazerne zelfs met de drie punten de bus op. 1-2 wordt het, meteen ook de laatste wedstrijd van Dennis van Wijk bij KV Mechelen. Dag op dag drie maanden later is het nog steeds de laatste thuisnederlaag van KV Mechelen.

In die drie maanden tijd raasde er zowel op als naast het veld een storm door de club met stamnummer 25. Naast het veld zette het voetbalschandaal geel en rood in een slecht daglicht, maar op de grasmat stapelden de sportieve successen zich onder leiding van trainer Wouter Vrancken zich op. Vanavond ging Mechelen met de eerste periodetitel op zak meteen op zoek naar de openingstreffer. Igor De Camargo greep er eerst naast, maar knikte een afgeweken voorzet van Engvall in de zesde minuut toch binnen. 

7
BELGA

Niet dat Lommel geen kansen creëerde. Integendeel zelfs, ze tekenden in de eerste helft voor de meeste schoten richting doel. Bij de Limburgse club lopen er namelijk enkele spelers met een Mechels verleden rond. Zoals Glenn Claes bijvoorbeeld, de huurling van KV Mechelen die de voorkeur kreeg op Sam Valcke. Of bankzitters Laurens Paulussen en Wesley Vanbelle. Het was echter die andere voormalige Malinwa-speler Robin Henkens die voor gevaar zorgde. Doelman Verrips moest een keer goed plat op een schot van de middenvelder en plukte ook een kopbal van Bitsindou. Diezelfde Scott Bitsindou maakte het Lommel nog wat moeilijker. Net voor de rust liep de Congolees na een slaande beweging richting Igor De Camargo in een luchtduel tegen een tweede gele kaart aan.

7
BELGA

De zege leek KV Mechelen al helemaal niet meer te kunnen ontglippen wanneer Arjan Swinkels al in de 47ste minuut zijn eerste in Mechelse loondienst kon binnen knikken. 2-0, geen vuiltje aan de lucht Achter de Kazerne. Pleit beslecht denk je dan, maar de onvermijdelijke Leonardo Rocha nam Lommel met zijn elfde van het seizoen op sleeptouw. Iets na het uur volgde zelfs de 2-2 via Brebels. Moederziel alleen in de zestien mocht die de gelijkmaker binnen tikken. En dat met z’n tienen. Was er dan toch sprake van decompressie in de Mechelse gelederen na het behalen van de periodetitel? 

Lommel sloot de rangen en was met een man minder wel tevreden met een puntendeling. Dat Igor De Camargo net voor de gelijkmaker het naliet om de match in een beslissende plooi te leggen, brak de Braziliaanse Belg bijna zuur op. In de slotfase viel de Mechelse verlossing. Coucke - die een uitstekende wedstrijd keepte - pareerde het schot van Engvall eerst, maar zag hoe De Camargo het blok zette op Timo Cauwenberg. Zo kon Joachim Van Damme van de vrijheid profiteren om de 3-2 binnen te trappen. Dat scheidsrechter Jasper Vergoote het doelpunt toekende, viel niet in goede aarde bij de bezoekers. Al zeker niet bij trainer Tom Van Imschoot. Lommel was dicht bij een kleine stunt, maar keert met lege handen naar huis. Mechelen zet de zegereeks dan weer verder en zit ondertussen aan negen zeges op rij in 1B. Of hoe de wereld er op drie maanden tijd plots helemaal anders kan uitzien.

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudi Mertens

    Westerlo en Lommel , kleine clubs , worden gewoon uit 1B gefloten , er zit te weinig geld in , kunnen geen wedstrijdenkopen.

  • Bruno Suykens

    KV Mechelen, Moeskroen, Eupen,om naast onze Belgische toppers ook de buitenlandse topploegen niet te vergeten zoals Manchester City en PSG (noblesse oblige). Het ganse voetbal is zo ziek als een koe met de dolle koeienziekte. Stop dit circus en blijf van onze RSZ af , met andere woorden stop de voordeeltjes voor deze maffiabende.

Lees meer