10
Photo News

VIDEO. Preud’homme krijgt bier over zich heen, match op Bosuil tien minuten gestaakt: “Echt een probleem in België”

Voor een tweede keer in deze play-offs trok Standard tijdens een match op vrijdagavond vroegtijdig naar de kleedkamers. Na het gestaakte duel op Sclessin tegen Anderlecht, was er ook op de Bosuil plots een onvoorziene pauze. “Dit is echt een probleem hier in België.” 

In minuut 72 riep scheidsrechter Nathan Verboomen iedereen naar binnen nadat enkele Antwerp-fans bekertjes bier naar de dug-out van Standard en vooral Michel Preud’homme wierpen. De vraag van de stadionomroeper om de kalmte te bewaren - de Great Old stond immers op voorsprong - viel in dovemansoren, waarna de referee niet anders kon dan een onderbreking van tien minuten in te lassen. 

Antwerp-coach Laslo Bölöni had niet in de smiezen waarom de wedstrijd prompt werd onderbroken. Pas na de match werd hem het een en ander duidelijk. “Waarom we plots naar binnen moesten? Ik heb geen flauw idee. Bekertjes bier richting de staf van Standard? Dan kunnen we de competitie beter stopzetten. Dit is echt een probleem hier in België. (sarcastisch) Vooral sinds Ricardo Sa Pinto (ex-trainer Standard) zwaar geblesseerd raakte nadat hij een bekertje bier op de voet kreeg.” 

Michel Preud’homme wilde op zijn beurt niet te veel kwijt. “Dit was een wedstrijd zoals ik ze verwacht had. Ik zeg best niet te veel, anders word ik aangevallen. Coachen in deze omstandigheden? Dat is niet makkelijk maar niets nieuw hé. We weten dat dit gebeurt in België. Ik en mijn staf hebben toch onze job proberen doen.” 

10
BELGA
10
BELGA
10
Photo News
10
Photo News
10
Photo News
10
Photo News
10
Photo News
10
Photo News
10
BELGA

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • frank janssens

    het ging inderdaad zoals Stef zegt maar over enkele "lege" bekertjes, en Preudhomme en Deflandre waren de mensen aan het uitdagen. Maar dat heeft de ref dan weer niet gezien zoals wel meer fases van de walen in de wedstrijd.

  • Ronald Dierckx

    Voor wie het nog niet doorheeft, die plastic bekertjes bier koop je gewoon ter plaatse. En Michelleke moet eens stoppen met zich als een halve wilde te gedragen dan zal er ook geen bier gegooid worden

Lees meer