USG
USG
2
2
ZWA
ZWA
USG
ZWA

VIDEO. Union is perfect rapport kwijt: Zulte Waregem sleept in absoluut slot punt uit de brand dankzij Bongonda

Geen nieuwe jachttrofee voor Union. Pas diep in blessuretijd kon Zulte Waregem een nederlaag vermijden. Invaller Bongonda keerde een 2-0-achterstand om.

Elf extra bomen in het Dudenpark, allemaal met een shirtje van Zulte Waregem aan. Na tien minuten mocht Essevee blij zijn dat het máár 1-0 achter stond tegen Union. Drie keer snelden de Brusselaars voorbij de veel te statische verdediging van de bezoekers. Niakaté schoot één ervan raak - welke ploeg plukt hem deze zomer weg?

Na een kwartier begon er toch wat beweging te komen in Zulte Waregem - oef. Kristiansen moest twee keer uitpakken met een knappe reflex om De Smet van de gelijkmaker te houden. Tussendoor kreeg de doelman wat hulp van de lat: Seck zag een kanonskogel uiteenspatten op de dwarsligger. “Dit is de beste tegenstander die we al gehad hebben”, loofde een Union-supporter achter ons op de tribune. Het zegt veel over play-off 2...

Maar ook over Union: zes eersteklassers in één seizoen kloppen is al lang geen toeval meer. Eerst liet Selemani vanop elfmeter nog na om Zulte Waregem een dubbele achterstand te bezorgen. De Fransman mikte zijn strafschop op de lat. Drie minuten later zorgde Niakaté wel voor de beslissing. Hij duwde een uitstekende voorzet van Tau tegen de netten (2-0). Union leek op weg naar een perfecte 15 op 15.

Maar Theo Bongonda, ingevallen bij rust, besliste daar nog anders over. Tien minuten voor tijd lukte hij de aansluitingstreffer (2-1). Op de tegenaanval liet de thuisploeg na om de doodsteek toe te dienen. Ze zouden er spijt van krijgen... Diep in blessuretijd sloeg Bongonda nog een keer toe: 2-2. Het vierde gelijkspel in play-off 2 voor Zulte Waregem. Maar op die eerste zege blijft het wachten...

5 Bongonda bezorgde Zulte Waregem nog een puntje.
BELGA Bongonda bezorgde Zulte Waregem nog een puntje.
5
BELGA
5
BELGA
5
Photo News
5
BELGA

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Toon Schouteden

    De tweede goal van Zulte Waregem is eigenlijk buitenspel van Bobonga: bij de pas naar rechts staat hij "positiebuitenspel", maar uit de daaropvolgende voorzet wordt door hem gescoord. Hij was dus toch in het spel betrokken en daardoor stond hij toch buitenspel.

Lees meer