CER
CER
1
2
KVK
KVK

VIDEO. Van Der Bruggen houdt KV Kortrijk met twee goals op finalekoers

KV Kortrijk komt, door het puntenverlies van Union tegen Zulte Waregem, weer in de nek van de hoofdstedelingen blazen. Kortrijk won zelf zonder veel franjes maar verdiend op Cercle Brugge. Kapitein Hannes Van Der Bruggen trok tweemaal de trekker over, zijn eerste twee doelpunten in Kortrijkse loondienst trouwens. Er moet nu al veel mislopen voor Kortrijk om de finale van play-off 2 te missen. Cercle Brugge kan in de resterende maand het nieuwe seizoen voorbereiden.

Yves Vanderhaeghe moest het in Brugge zonder de geblesseerden De Sart en Hines-Ike stellen en liet ook zijn vleugelbacks Azouni en Batsula aan de kant na het verlies tegen Union. Daardoor kwamen Kumordzi, Rolland, D’Haene en Golubovic in het elftal van de Kerels, die hun ‘pole position’ voor het finaleticket in de poule wilden versterken. Cercle had na een 7 op 9 ook weer uitzicht op de tweede plaats. Laurent Guyot wijzigde zijn basisploeg amper: kapitein Lambot kreeg de voorkeur op Delacourt centraal achterin.

In een gelijkopgaande maar eerder zoutloze eerste helft dreigde Cercle vooral met vrije trappen van Bongiovanni en Mercier, en kwam de thuisploeg goed weg bij een scrimmage voor doel waarbij Avenatti en Stojanovic elkaar hinderden bij het besluiten. Een splijtende tegenaanval Mercier-Tormin werd door Kumordzi onschadelijk gemaakt.

Na de pauze ontplofte de partij dan toch. Van Der Bruggen kopte de bezoekers op voorsprong nadat Etienne een voorzet van Chevalier slecht wegwerkte. De Franse linksachter van Cercle maakte dat foutje meteen weer goed. Zijn lage verre voorzet werd door Bongiovanni na een enige mooie schijnbeweging naast doelman Pereira geplaatst. De gelijkmaker ging nog even “under investigation” maar werd door de VAR niet afgekeurd.

5
BELGA
5
BELGA

Lang duurde de Brugse vreugde evenwel niet. Alweer was het Etienne die zich op zijn flank liet ringeloren. Chevalier mocht ongehinderd voorzetten en opniuew Van Der Bruggen even ongehinderd afwerken. Na anderhalf jaar bij Kortrijk vond de aanvoerder eindelijk de weg naar de netten. Twee keer in dezelfde wedstrijd scoren was hem destijds bij AA Gent ook nooit gelukt.

Terwijl Cercle Brugge in de slotfase nog alles op alles zette, was het aan de overzijde de ingevallen Koita die Nardi tot een straffe parade dwong. Pereira zag enkel nog een verre knal van Lambot naast zijn doel vliegen.

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Kool

    Met spijt vastgesteld dat Cercle de tweede helft niet de minste kans maakte te winnen. Indien er volgende seizoen geen echte versterking komt vrees ik het ergste . Kortrijk heeft een spelstijl Cercle heeft dat niet , ook de Cercle trainer gaat niet vrijuit.

  • Georges Vande Velde

    Op het veld van Cercle ? Cercle heeft geen veld !

Lees meer