2
BELGA

Waasland-Beveren dagvaardt Pro League en ziet hoop op behoud stijgen na positief advies Mededingingsautoriteit

Waasland-Beveren dagvaardt de Pro League voor de burgerrechtbank. “Wij gaan een procedure aanspannen bij de rechtbank van eerste aanleg ten gronde in Brussel om de licentie die Moeskroen via het BAS heeft gekregen, aan te vechten”, weet Tom Rombouts, advocaat van Waasland-Beveren, ons te vertellen. “Tot grote verbijstering van Waasland-Beveren heeft het BAS de overtuigende bewijsstukken aangaande de invloeden van de makelaars (waaronder de welgekende Pini Zahavi) bij RE Moeskroen niet in overweging genomen. Volgens Waasland-Beveren heeft het BAS bepaalde regels van openbare orde en mededingingsregels niet juist toegepast”, klinkt het nog officieel op de clubwebsite. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Westerlo zal het voorbeeld van Waasland-Beveren volgen, zo werd bevestigd aan onze redactie. Mogelijk sluiten de Kemphanen zich aan bij de procedure van Waasland-Beveren, ook zelf een procedure opstarten is een mogelijkheid. 

Positief advies van BMA

De auditeur van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft Waasland-Beveren bovendien positief advies gegeven in verband met de zaak die haar aandeelhouder heeft ingespannen tegen de Pro League. Zowel wat betreft de beslissing om Waasland-Beveren te laten degraderen als de beslissing om gelden uit te keren aan clubs die niet naar de rechtbank of naar de BMA zouden stappen, zijn op het eerste zicht inbreuken op het mededingingsrecht, zo luidt het advies.

Rombouts en haar aandeelhouder, verduidelijkt. “Dit advies gaat naar mededingingscollege, dat op 17 juni zitting houdt en dan een beslissing zal nemen. Maar nu al, zonder doortastend onderzoek, vindt de auditeur dus dat er inbreuken gepleegd zijn.”

Geen commentaar bij Pro League

De Pro League heeft kennis genomen van de conclusies van de auditeur bij de Belgische Mededingingsautoriteit. De Pro League zal geen commentaar geven. Zij zal haar argumenten voorleggen aan zowel de Belgische Mededingingsautoriteit als aan het Belgische Hof van Arbitrage voor de Sport tijdens de hoorzittingen die voor eind juni zijn gepland.

Lees ook: 

Belgische Mededingingsautoriteit heeft al twee klachten tegen Pro League ontvankelijk verklaard

Nieuwe coach Hayen: “Alles aan doen om Waasland-Beveren in positief daglicht te zetten”, en net dan valt het licht uit

2 Tom Rombouts, advocaat van Waasland-Beveren.
VTM Nieuws Tom Rombouts, advocaat van Waasland-Beveren.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leo Van Rillaer

    Mr. Swinnen kunt u ons eens uitleggen wat het verband is tussen een ploeg die 1000 man meebrengt en de inhoud van klacht ingediend door WB?

  • René Van Halen

    Het hele voetbalgebeuren denkt dat ze boven de wet staan met hun financiële afdreigingen. Die tijd is sinds het arrest Bosmans voorbij. Iedereen gaat naar de rechtbank als hij benadeeld wordt. En terecht. De Pro League begint meer en meer op een kartel te lijken dat ze zo klein mogelijk willen houden om de koek met zo weinig mogelijk te moeten delen. En kartelvorming tussen bedrijven is verboden.

Lees meer