6
BELGA

Exclusief voor abonnees

Dury spreekt over de malaise bij Essevee: "Ik ben bevoorrecht"

Straf: middenin een interview met Francky Dury (60) klinkt plots het woord 'degradatiekandidaat'. Nóg straffer: de Zulte Waregemtrainer "begrijpt" onze opmerking. Hoe is het zover gekomen?

4 op 33 coach, en u bent zestig. Hebt u er op déze manier nog zin in?

"Er is geen gebrek aan motivatie. De dag dat ik gelaten word, zullen mijn spelers dat voelen. Ik ben een winnaar - ik zal nooit opgeven."

Wat is er aan de hand met Zulte Waregem?

(zucht) "Ik heb dit zien aankomen. Het vertrek van Leye was niet ingecalculeerd en dan vielen ook nog eens Bossut en Derijck uit. Na de bekerwinst hadden we onszelf voorgenomen minder huurspelers aan te trekken, maar we hebben er acht... En alsof dat nog niet voldoende is, heb ik een erg jonge kern. We hebben te veel risico's genomen in de transferperiode."

Zijn uw opmerkingen deze zomer dan genegeerd?

"Wij zijn succes gewoon en ik wil altijd meer, dus ik ben streng in de zoektocht naar profielen. Dat maakt dat ik niet de makkelijkste ben om mee samen te werken - ik weet perfect wat ik wil voor elke positie. Mijn verwachtingen zijn evenwel onvoldoende ingevuld. Je kunt als trainer wel iets vragen, maar..."

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • christiaan vandenbroucke

    meer dan de helft van al de goals dat we tegen gekregen hebben komt van Heylen(gekochte speler)en van De Sart voort,als ge die goals moest aftrekken dan staan ze zeker in den top 8 en nu ...,die Heylen weg ermee en steekt der ene in van onze eigen jeugd hij zal het zeker beter doen

Lees meer