3
BELGA

Exclusief voor abonnees

Ook op zijn 37ste gaat Buffel nog door: "Het vuur in mij is nog niet uitgedoofd"

Het plaatje voor alle partijen klopte. Thomas Buffel heeft met Zulte Waregem zijn ambitieuze club gevonden. Omgekeerd is Essevee een ervaren en gretige pion rijker.

37 jaar, maar Thomas Buffel leek gisteren wel lid van een boysband. Van de zeven nieuwkomers klonk het applaus voor de flankaanvaller het luidst. Na de eerste training was het rijtje schuiven voor een foto of handtekening. "Misschien omdat ik van de streek ben", lachte Buffel eens bescheiden. Vijf uur eerder zette hij zijn handtekening voor een contract van één seizoen aan de Gaverbeek. "Een dag nadat bekend geraakte dat Genk mijn overeenkomst niet zou verlengen, belde Francky Dury mij op", herinnert de flankaanvaller zich. "Ik was vereerd. Na een verkennend gesprek ging de bal aan het rollen."

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Richard Naegels

    Hopelijk scoort hij tegen Genk,van harte gegund.

  • Bruno Zonnekeyn

    Goede keuze van Buffel, had ook Antwerp kunnen worden. Laat maar aan Racing Genk zien dat ze het bij het verkeerde eind hadden, dat je nog lang niet versleten bent.

Lees meer