2
Photo News

Binnenkort alleen kinderen toegelaten in voetbalstadions? Viroloog Van Gucht: “Ik zou het niet aanraden”

Binnenkort uw kinderen niet afzetten in de opvang, maar in het voetbalstadion? Als alternatief voor de sfeerloze voetbalwedstrijden zonder fans wordt in Nederland gesuggereerd om kinderen wél toe te laten. Zij behoren immers niet tot de risicogroep. “Dat creëert toch weer de mogelijkheid voor het virus om te gaan spreiden“, zegt viroloog Steven Van Gucht aan VTM Nieuws.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er kon inderdaad wel wat meer sfeer zijn, afgelopen weekend in de Bundesliga. Zo zonder supporters in de tribunes, met als enige geluid het geroep van spelers en trainers. Dat vonden ze ook in Nederland. Uit Groningen komt nu met het voorstel om wél kinderen binnen te laten in de stadions. Bij de Eredivisie-clubs kan het idee alvast op sympathie rekenen, het is zelfs al intern besproken. “Alles beter dan die lege betonnen bakken die je te zien krijgt als je wedstrijden zonder publiek speelt”, zegt PEC Zwolle-voorzitter Visser. 

Een leuk idee, maar is dit realistisch? Viroloog Steven Van Gucht heeft daar zijn twijfels bij. “Ik zou het in eerste instantie niet aanraden. Die kinderen gaan afkomstig zijn van verschillende dorpen, van verschillende scholen... Dat creëert toch weer de mogelijkheid voor het virus om te gaan spreiden, tussen scholen, tussen families. Kinderen zijn niet heel gevoelig voor het virus. Ze gaan meestal ook niet echt ziek worden, maar ze kunnen wel besmet worden en ze kunnen het ook wel doorgeven. Wat minder goed dan bij volwassenen, maar het kan wel. Ik denk dat we het hier niet moeten gaan zoeken, dus ik zou het niet aanraden.”

2 Kinderen in de eretribune.
AFP Kinderen in de eretribune.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Verstraelen

    Ik begrijp er niets meer van.Morgen lopen die zelfde kinderen door elkaar op de dijk en het strand.Binnenkort spelen ze samen op pleintjes,parken en speeltuinen maar samen op een tribune kan niet?

  • WILFRIED DE WILDE

    Wanneer je de kindjes in de eretribune ziet zitten, dan weet je reeds meer dan genoeg. Aan dit soort voetbal geen ik geen eurocent meer uit. Ik doe thuis nog liever de strijk.

Lees meer