3
kos

"Chelsea wil dat Lukaku blijft en biedt hem nieuw contract"

De toekomst van Romelu Lukaku wordt pas na het WK beslist, maar volgens Engelse media overweegt Chelsea het contract van de Rode Duivel open te breken indien er deze zomer geen miljoenenbod binnenkomt. Vraag is of Lukaku dat wil ondertekenen.

Nog twee jaar loopt het contract van Lukaku op Stamford Bridge en dat noopt de 'Blues' tot actie. In de wetenschap dat ze volgende zomer een pak minder geld voor hem kunnen vragen, is het eerste plan van Chelsea om 'Big Rom' langer aan hen te binden. Zo zou alvast zijn transferwaarde, die momenteel rond de 35 miljoen euro ligt maar mits een goed WK zelfs nog kan stijgen, langer behouden blijven. Snel na het WK wil Chelsea werk maken van zo'n verlenging, waarna het aan Mourinho is om te beslissen of hij de spits in zijn kern houdt of opnieuw uitleent. De Portugees is er immers nog altijd niet zeker van of hij Lukaku als een van zijn vaste spitsen ziet.

3 Lukaku scoorde zondag op Hull City zijn vijftiende goal voor Everton en gooide na afloop van de match zijn shirt en schoenen richting fans.
PHOTO_NEWS Lukaku scoorde zondag op Hull City zijn vijftiende goal voor Everton en gooide na afloop van de match zijn shirt en schoenen richting fans.

Vraag is nog maar of Lukaku het wel ziet zitten om zijn handtekening onder een nieuw contract bij Chelsea te zetten, met de kans een haast continue speelbal van Mourinho te blijven. Zeker Everton denkt, en hoopt, vooral van niet. De 'Toffees' willen Lukaku maar al te graag volgend seizoen opnieuw in hun rangen hebben. 'Big Rom' scoorde het voorbije seizoen vijftien keer in de Premier League en voelt zich goed op Goodison Park, waar Roberto Martinez attractief voetbal brengt. Enige probleem voor Everton: ze hebben niet de financiële middelen om de som voor een definitieve transfer op tafel te leggen.

3
PHOTO_NEWS

Tottenham, dat Lukaku ook op zijn wenslijst heeft, beschikt wel over die middelen. Probleem voor de Spurs is dan weer dat Chelsea liever niet verkoopt aan een concurrent. Met Braziliaans international Paulinho hoopt Tottenham de Blues eventueel over de streep te trekken. Maar als Chelsea Lukaku verkoopt, dan liefst aan een buitenlandse club. In dat licht het verhaal dat de 21-jarige Duivel aangeboden is bij Atlético Madrid. Een deal die trouwens niets te maken heeft met de nakende overgang van Diego Costa naar Stamford Bridge.

Lees meer