4
ANP

“Nederlandse voetbalbond en Ajax wisten sinds 2014 van hartafwijking speler die in juli in elkaar zakte”

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en Ajax waren sinds april 2014 al op de hoogte van een hartafwijking bij Abelhak Nouri (20). Dat meldt NRC op basis van een uitgebreid onderzoek. Nouri kreeg begin juli tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Het gevolg: de talentvolle Ajacied liep blijvende hersenschade op en zal nooit meer kunnen voetballen.

Volgens het Nederlandse NRC werd de afwijking destijds bij een medische controle geconstateerd, maar door de KNVB beoordeeld als ongevaarlijk. De Nederlandse voetbalbond deelde vervolgens de informatie schriftelijk met Ajax. De familie stelt echter dat Nouri dat bericht nooit heeft gekregen. Het nieuws komt voor hen als een enorme schok.

Familie schakelt letseladvocaat in

De familie van Nouri heeft een gerenommeerde letseladvocaat onder de arm genomen, omdat de Amsterdamse club geen helderheid wilde verschaffen over wat er precies gebeurde tijdens de oefenpartij tegen Werder Bremen. Ook Ajax heeft een gespecialiseerde advocaat ingeschakeld.

De familie heeft eveneens twijfels of de clubarts van de Amsterdammers juist handelde toen Nouri werd getroffen door de hartstilstand. Het optreden zou niet stroken met de medische richtlijnen van wereldvoetbalbond FIFA. De 20-jarige Nouri verkeert tevens nog altijd in zeer lage staat van bewustzijn.

4
ANP
4
ANP
4
ANP

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marlies Schoefs

    Triest

Lees meer