5
REUTERS

Twee Afrika Cups op drie jaar voor bondscoach Ivoorkust

De Franse trainer Hervé Renard heeft historie geschreven op de Afrika Cup. Drie jaar nadat de 46-jarige bondscoach Zambia naar de Afrikaanse titel leidde, presteerde hij dat gisteren met Ivoorkust. Renard werd daarmee de eerste trainer die met twee Afrikaanse landen de Afrika Cup heeft gewonnen.

"Ik draag deze titel op aan alle Ivorianen", zei Renard na de bloedstollende finale in Bata tegen Ghana. Na 120 doelpuntloze minuten nam zijn ploeg de strafschoppen beter (9-8).

Renard had Ivoorkust in 2012 nog in rouw gedompeld, door de 'Oranje Olifanten' toen in de finale via strafschoppen te verslaan met Zambia. Ivoorkust wordt al jarenlang gezien als de beste ploeg van Afrika, maar ondanks de aanwezigheid van sterren als Yaya Touré, Wilfried Bony en eerder Didier Drogba wachtte het land sinds 1992 op de Afrikaanse titel.

"Ivoorkust heeft hier 23 jaar naar gesnakt. Sinds de start van het trainingskamp is mijn boodschap steeds: houd vertrouwen. De spelers hebben alles gegeven en zijn daar voor beloond'', aldus Renard.

5
AFP
5
REUTERS
5
AFP
5
AFP

Lees meer