2 Frenkie de Jong.
ANP Pro Shots Frenkie de Jong.

Amper 21 jaar en er plakt al een prijs van 75 miljoen euro op het hoofd van Frenkie de Jong. Maar daar gaat middenvelder opvallend nuchter mee om

De wereld ligt aan zijn voeten. Op zijn 21ste heeft Frenkie de Jong de internationale topclubs voor het uitkiezen. Pep Guardiola is een grote fan van de sierlijke middenvelder, maar Paris Saint-Germain lijkt voor 75 miljoen euro het pleit te zullen winnen. Hoe gaat De Jong zelf om met die astronomische bedragen die op zijn hoofd worden geplakt? Opvallend nuchter, zo blijkt.

De Nederlandse openbare omroep NOS kon De Jong gisteravond na de zege van Ajax tegen PEC Zwolle (1-4) strikken voor een gesprekje. De middenvelder scoorde op knappe wijze de 0-2 in het Mac3Park Stadion, maar de vragen gingen toch vooral over zijn mogelijke toptransfer. 

“Momenteel speel ik nog bij Ajax en ik maak het seizoen hier sowieso af”, aldus De Jong. “Daarna zien we wel of ik nog een jaar, of twee of drie, blijf of dat ik naar een andere club ga. Er is nog niets besloten. Het is zeker een optie dat ik blijf, ik denk dat het ook gek zou zijn dat ik op dit moment in het seizoen al zou stellen dat ik vertrek.”

De Jong zelf is ook onder de indruk van de 75 miljoen euro die PSG voor hem veil zou hebben. “Maar ik heb zelf niet zo veel aan die 75 miljoen, dat is iets tussen Ajax en die clubs. Mij doet het niet veel. Natuurlijk hoor je de mensen erover praten en ik vind het ook heel veel geld, maar ik ga er niet anders door voetballen. Dat gevoel heb ik toch.”

2 Frenkie de Jong.
ANP Frenkie de Jong.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim rooyakkers

    Voor dat bedrag kun je een half worldprotour peloton aan het fietsen houden.

  • Michael Kenters

    Steven, hebben ze in België dan niet geroepen dat de Duivels WK en EK gingen worden de afgelopen jaren? Dat hebben ze meer gedaan dan ooit in NL. Voor de Belgen zal het alleen maar neerwaards gaan vanaf nu. De 'Gouden generatie' zal nooit een prijs pakken, over het hoogtepunt heen.

Lees meer