2  Mathieu Valbuena.
Photo News Mathieu Valbuena.

Anderlecht moet voorlopig weinig schrik hebben van Fenerbahçe: Turkse topclub op de dool in eigen land

Anderlecht neemt het binnenkort in de groepsfase van de Europa League op tegen Dinamo Zagreb, Spartak Trnava en Fenerbahçe. Die laatste club is een te duchten tegenstander, maar haalt voorlopig allesbehalve een geweldig niveau. Gisteren een nieuwe nederlaag, nul op negen in de Süper Lig.

"De Turken hebben een groter budget dan ons, dus dat wordt moeilijk", klonk het  na de EL-loting bij Hein Vanhaezebrouck. Wel: Anderlecht moet voorlopig weinig schrik hebben van de club uit Istanbul. 'Fener' ging gisteren in eigen huis alweer ten onder in de Turkse competitie. Eindstand: 2-3. 

't Was voor Fenerbahçe de derde nederlaag op rij. De ploeg van Phillip Cocu verloor eerder bij Yeni Malatyaspor en Göztepe, allebei met 1-0. Eerder werden de Turken door Benfica uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League.

Geen goede periode dus voor Cocu, die volgen Turkse media op eigen initiatief terug zou treden. Maar de voormalige PSV-coach ontkende dat echter in een bericht op de website van Fenerbahçe. "Niets van waar. Ik ben geen persoon die makkelijk opgeeft. Ik ben trots dat ik hier mag werken." Hoe dan ook: het zal snel beter moeten.

2
Photo News

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marc ledure

    Wij Club Brugge zijn boeren en hebben brede schouders alles die er op valt van zever 1 maal schudden en het licht er af..

  • Yves Niclaus

    In 1965 ook al eens tegengespeeld. Sinibaldi wou zoals steeds de aanval spelen maar Verbiest zei toen : trainer, we gaan ze verdedigend opvangen en thuis inpakken. Ginder werd het 0-0 en in het E. Versé stadium 5-1. Dat waren nog eens tijden ....

Lees meer