Barça rolt stug Villarreal op in 2 dolle minuten

Barcelona heeft zich met de nodige moeite voorbij een verdedigend Villarreal geknokt. Na een spektakelmatch stond Barça twee keer in het krijt, maar in twee dolle minuten na de pauze stelde de thuisploeg uiteindelijk orde op zaken, 3-2. Vooral Suarez liet zich opmerken door een resem kansen de nek om te wringen. Door de overwinning naderen Messi - die ook zijn doelpuntje meepikte - en co tot op één punt van leider Real (dat één match minder heeft gespeeld).

Barcelona is de jongste weken goed op dreef en leek met Villarreal, nummer zes in de stand, opnieuw een hapklare blok voorgeschoteld te krijgen. Barça eiste zoals gewoonlijk de bal op en versierde kans na kans in de beginfase. Vooral Suarez verkwanselde die keer op keer. Eerst probeerde de Uruguayaan het met een spectaculaire omhaal, vervolgens kraakte hij zijn schot, daarna pakte doelman Asenjo uit met een heerlijke parade en ook bij zijn vierde beurt liep het mis. Vanop het penaltypunt kreeg Suarez een vrijstaande schietkans, maar de spits schoot onbegrijpelijk naast.

Barça koud gepakt
Suarez en Barcelona verbeten hun ontgoocheling en kregen het deksel op de neus, want bij de eerste kans voor Villarreal was het raak. Cheryshev devieerde met meer geluk dan kunde een schot van Mario en als bij wonder verdween het leer achter Bravo in doel. Plots ging het heel wat moeilijker voor de troepen van coach Enrique die op slag van rust alsnog langszij kwamen. Asenjo kon een knal van Rafinha nog keren, maar tegen de rebound van Neymar had hij geen verhaal, 1-1 halfweg.

9
AP
9
EPA
9
EPA
9
EPA

Andermaal deksel op de neus
De 'Blaugrana' kwam gretig uit de kleedkamer, maar opnieuw was het Villarreal dat toesloeg. Piqué verspeelde knullig de bal en Dos Santos bediende prima Vietto die de 1-2 binnentikte. Een sensatie leek in de maak, maar amper één minuut later en in twee dolle minuten stelde de thuisploeg orde op zaken. Suarez en Messi werden gestuit, maar Rafinha vond wel de weg naar doel. En luttele tellen later pikte ook de Argentijn zijn doelpuntje mee. Hij draaide aan de rand van de zestien het leer met zijn rechter heerlijk in de bovenhoek.

Barcelona zo in twee minuten op en over de bezoekers die even moesten herstellen, maar toch op zoek gingen naar de gelijkmaker. De 3-3 van Ruiz werd terecht afgekeurd voor buitenspel, maar veel verder dan wat schuchtere pogingen kwam Villarreal niet. Aan de overkant kon Suarez dan weer net niet bij een voorzet, zijn verhaal van de avond. Al bleef het voor Barça met de linke bonus bibberen tot het einde. Camp Nou triomfeerde uiteindelijk toen ref Garrido er na 93 minuten mee ophield.

9
GETTY
9
EPA
9
GETTY
9
REUTERS
9
AFP

Lees meer