5
AFP

Barcelona en PSG rond de tafel voor Neymar, maar: “Er is nog niet het minste beetje vooruitgang geboekt”

De transfersaga rond Neymar gaat onverminderd voort. Een delegatie van FC Barcelona, onder leiding van technisch directeur Eric Abidal, bevindt zich in Parijs om te onderhandelen. Eerder kwam ook al aan het licht dat zelfs Leo Messi zich in de strijd gooide, maar bronnen dichtbij het dossier melden dat er nog veel water naar de zee zal moeten vloeien vooraleer het effectief tot een reünie tussen beide steraanvallers komt.

Naast Abidal zouden ook bestuurslid Javier Bordas en Andre Cury, die voor FC Barcelona het Zuid-Amerikaanse pad bewandelt en dicht bij de familie van Neymar staat, momenteel in Parijs vertoeven. De 100 miljoen plus Coutinho is het initiële bod, PSG wil ongetwijfeld meer voor een speler waar ze in 2017 nog 222 miljoen euro voor betaald hebben. Ook Nelson Semedo, een Portugese rechtsachter, willen ze in de deal betrekken. Wat meteen slecht nieuws zou zijn voor Thomas Meunier. De Catalanen van hun kant zijn Coutinho en zeker zijn salaris liever kwijt dan rijk. Floptransfer van 145 miljoen euro, nooit geliefd bij de socio’s in Camp Nou. Vorige week werd Coutinho vlak voor de Engelse transferdeadline nog naar zowel zijn ex-club Liverpool, Tottenham als Manchester United geduwd. Zonder succes.

5 Philippe Coutinho.
REUTERS Philippe Coutinho.

Weinig productieve meeting

Volgens diverse Franse media was ook de ontmoeting tussen de topmannen van beide Europese grootmachten allerminst een voltreffer. “Het komt erop neer dat er nog niet het minste beetje vooruitgang is geboekt. We zitten nog steeds in dezelfde situatie van tien dagen geleden”, vertrouwde een bron dicht bij het dossier toe aan L’Equipe. Het probleem is nog altijd hetzelfde: Barcelona, dat al zwaar investeerde deze zomer in onder meer Griezmann en De Jong, wil de prijs nu drukken door spelers in de deal te betrekken. PSG van zijn kant wil dan weer graag de 222 miljoen euro recupereren dat het destijds betaalde voor de vedette om zich te richten op andere versterkingen.

Spaanse bronnen claimen op hun beurt dat PSG Neymar nog steeds liever wil verkopen aan Real Madrid, dat zelf een bod van meer dan 100 miljoen euro op de ex-speler van Santos voorbereidt. Na de ‘vlucht’ van Neymar uit Barcelona naar PSG, zijn de relaties tussen de Catalaanse en Parijse topclub vertroebeld. Bovendien zou Pini Zahavi, de supermakelaar die Neymar destijds van Barcelona naar PSG bracht, de Braziliaan volgens Le Parisien liever naar Real Madrid loodsen. De reden is simpel: een hogere commissie...

Het voorbije weekend ontbrak Neymar in de selectie van PSG voor de competitie-opener tegen Nimes. “Onvoldoende fit”, zei PSG-coach Thomas Tuchel. Sportief directeur Leonardo sprak andere taal. Transfertaal. “Het is belangrijk dat we snel tot een beslissing komen”, aldus Leonardo. “De onderhandelingen zijn verder gevorderd dan voorheen, maar we hebben nog geen akkoord. We willen zo snel mogelijk weten hoe de toekomst van Neymar eruit ziet.”

5
getty

Messi: “Kom terug naar Barça”

Mocht Neymar er zelf over dubben waar hij dit seizoen wil voetballen, geeft Lionel Messi hem nu een zetje. Marca beweert dat de Argentijn de telefoon ter hand heeft genomen en Neymar heeft opgebeld. De boodschap voor de Braziliaan was duidelijk: “Ga niet naar Real, kom terug naar Barça”. Een advies voor een goeie vriend. Messi en Neymar waren erg close toen ze bij FC Barcelona de kleedkamer deelden. Het respect voor elkaar was groot, binnen de groene rechthoek maar ook nààst het veld. Neymar laat niet na om te benadrukken hoe samenspelen met Messi zijn ontwikkeling als voetballer heeft bevorderd. Messi van zijn kant deed er alles aan om de transfer van Neymar naar PSG, twee jaar geleden, tegen te houden. Vruchteloos.

De mening van Messi wordt binnen de hoogste echelons bij Barça ten zeerste gewaardeerd. Messi is méér dan zomaar de kapitein van de ‘blaugrana’. Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu houdt terdege rekening met de wensen van zijn vedette. Het bewijs daarvan eind vorig seizoen: het merendeel van de ‘socio’s’ eiste het vel van Ernesto Valverde, Messi sprak zijn steun uit voor zijn coach. Valverde zit drie maanden later nog altijd op zijn stoel.

Nu gooit Messi zich in de strijd om Neymar. Een telefoontje richting de Braziliaan moet die ervan weerhouden om voor aartsrivaal Real Madrid te kiezen. Een terugkeer naar Barça, dàt is de bestemming. Of Messi dé transfer van deze zomer daarmee in een beslissende plooi heeft gelegd? Wait and see.

5
afp
5
AFP

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • manuel verdonschot

    Vele noemen neymar een topvoetballer . Maar theater is hij veel beter in . Hazard krijg meer stampen en die valt nooit . Neymar hoeven ze nog niet te raken en t is prijs

  • marc germeau

    Wat ligt dit toch allemaal veeeer van het spelletje. Als ik dan lees dat die onnozele Neymar bij Real kan belanden omwege van een hoger commissiegeld voor de makelaar... En Carlos Simonis, mag men nu eens stoppen met Maradona en Neymar op gelijke voet te plaatsen ?

Lees meer