Archiefbeeld: een tifo ter ere van Johan Cruijff in Camp Nou.
ANP Archiefbeeld: een tifo ter ere van Johan Cruijff in Camp Nou.

Barcelona onthult standbeeld van Cruijff en opent jeugdstadion met zijn naam

FC Barcelona bewijst vandaag en morgen eer aan clubicoon Johan Cruijff. De Catalaanse club onthult vandaag op het plein voor Camp Nou een standbeeld voor de in 2016 overleden Amsterdammer. Morgen vindt de opening plaats van het Estadi Johan Cruijff, het nieuwe stadion op het trainingscomplex van Barcelona.

In het nieuwe stadion dat het Mini Estadi vervangt, gaat het tweede elftal van de Catalanen en de vrouwenploeg spelen. Het stadion wordt geopend met een wedstrijd tussen de teams tot 19 jaar van Barcelona en Ajax. De wedstrijd is uitverkocht.

Het stadion ligt in het Ciutat Esportiva Joan Gamper, het trainingscomplex van Barcelona. Eind vorige maand werden ook grote muurschilderingen van Cruijff rondom het complex afgemaakt. Cruijff speelde van 1973 tot en met 1978 bij FC Barcelona en was van 1988 tot en met 1996 coach bij de Catalanen. In 1992 veroverde hij met zijn team de Europa Cup 1. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cappelle

    Cruyff maakte ook Pep tot wie hij de dag van vandaag is. De man die Johan zijn levenswerk verder zet, eerst bij Barca dan bij Bayern en nu bij City.

  • eric debanne

    Cruyff een van de beste spelers ooit ... Een legende ... Heeft Barcelona groot gemaakt en verdient dit zeker Prachtig eerbetoon

Lees meer